МВС гелікоптером доправило донорське серце з Вінниці до Києва за 50 хвилин (відео)

МВС гелікоптером доправило донорське серце з Вінниці до Києва за 50 хвилин (відео)
Операція була не простою, оскільки серце донора було від дорослого чоловіка, а реципієнтом була маленька дівчинка.

Вчора, 28 вересня, поліцейський вертоліт допоміг перевезти серце 38-річного чоловіка для пересадження 12-річній дівчинці. 

Про це повідомили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та лікар Борис Тодуров.

Вони зазначили, що донор серця помер у Вінниці від нещасного випадку. Його серце було потрібне для пересадження дівчинці в Києві. Операцію треба було здійснювати негайно, інакше 12-річна пацієнтка не вижила б.

У межах спільного з МОЗ проєкту аеромедичної евакуації сьогодні [28 вересня] поліцейським вертольотом Airbus Helicopters Н-145 із Вінниці донорське серце лише за 50 хвилин доправили до Києва, — заявив глава МВС.

За словами Тодурова, 12-річна дівчинка — наймолодша в Україні пацієнтка, якій пересаджували серце. Він розповів, що основна складність полягала в тому, що серце донора було від дорослого чоловіка, а реципієнтом була маленька дівчинка.

Зрештою операція в Інституті серця минула успішно. Тодуров запевнив, що в лікарів ще була додаткова година на хірургічне втручання, а отже, доправляти донорські органи можна і з більшої відстані.

 Денис Монастирський додав, що нирки й печінку того ж 38-річного донора відвезли до інших лікарень Києва. Нирки мали пересадити двом дівчатам 12 й 17 років, а печінку — іншій 17-річній дівчинці, яка приблизно місяць перебуває в реанімації.

Читайте також
Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео) Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео)
Вчора у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Міністр внутрішніх справ назвав основну версію займання будівлі.
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next