Російська біатлоністка Дар'я Сідорова змінює громадянство та переходить у збірну України

Російська біатлоністка Дар'я Сідорова змінює громадянство та переходить у збірну України
Біатлоністка з Росії невдовзі повинна отримати громадянство України. Бринзак зазначив, що спортсменка планує вступити до Київського державного університету і, сподівається, що виступить на Універсіаді в грудні цього року.

Збірна України з біатлону продовжує підготовку до наступного зимового сезону. Наразі в Чернігові триває чемпіонат України з літнього біатлону, у якому беруть участь основна команда "А",  збірна "Б" та юніори.

У жіночій спринтерській гонці бігла 22-річна Дар'я Сідорова - це біатлоністка з Росії, яку ще на початку літньої підготовки журналісти помітили на тренуваннях зі збірною України.

Про це інформує "Суспільне Спорт".

Дар'я Сідорова відмовилася від коментаря "Суспільне Спорт" під час чемпіонату України в Чернігові.

Проте, журналістам вдалося поспілкуватися з президентом федерації біатлону Володимиром Бринзаком щодо стартів Сідорової на чемпіонаті України та її переходу.

Ми зараз чекаємо на указ президента щодо її громадянства. Як тільки буде указ, і вона отримає паспорт, вона вступить до Київського державного університету і, сподіваюсь, буде виступати на Універсіаді в грудні цього року. Поступово буде адаптуватись в Україні, буде старатись потрапити в команду вже наступного року для підготовки в новому олімпійському циклі, - пояснив Бринзак.

У відповідь на запитання щодо перспектив Сідорової у складі України, Бринзак відповів схвально.

Звичайно, що я бачу в ній перспективи. Вона дуже добре біжить. Навіть у спринті було видно, що в неї другий хід, тільки на першому колі програла три секунди Блашко, а в інших виграла. Тим більше у неї була хвороба, тому в переслідуванні вона не бігла - ми зняли її спеціально. Вона дуже хороша та молода спортсменка з потенціалом. Думаю, вона нам допоможе, - уточнив Бринзак.

Також у коментарі biathlon.com.ua Бринзак доповнив, що Сідорова тренується разом з командою "Б", а старт на Універсіаді буде, найімовірніше, її єдиним у сезоні 2021/22.

Зазначимо, що 22-річна Дар’я Сідорова є представницею Тюменьської області. Її останні міжнародні старти відбулися ще в сезоні 2019/20, коли двічі фінішувала у топ-20 юніорського Кубка IBU. Однак на юніорський чемпіонат світу в тому сезоні біатлоністка не змогла відібратися.

 

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
Росія на Донбасі видала свої паспорти майже 530 тисячам українців - ЗМІ Росія на Донбасі видала свої паспорти майже 530 тисячам українців - ЗМІ
Російська Федерація в окупованих районах Донецької і Луганської області за два роки надала російське громадянство в спрощеному порядку майже 530 тисячам жителів.
Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів
Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.
Loading...
Load next