"У випадку локдауну": в Україні поліція перевірятиме COVID-сертифікати за QR-кодом

"У випадку локдауну": в Україні поліція перевірятиме COVID-сертифікати за QR-кодом
Перевірка COVID-сертифікату буде схожа на те, як зараз перевіряють водійські посвідчення. Перевіряти справжність COVID-сертифікатів громадян мають право Держпродспоживслужба, органи місцевої влади та поліція.

В Україні поліція почне перевіряти COVID-сертифікати по QR-коду. Так, Нацполіція і Мінцифри розробили спеціальне програмне забезпечення, аби поліцейські могли швидко і безперешкодно перевіряти ковідні сертифікати українців у "Дії". Його вже почали встановлювати на планшети правоохоронців, щоб вони могли перевірити сертифікат в додатку або сканувати паперовий варіант документа.

Про це повідомив очільник Нацполіції України Ігор Клименко, повідомляє пресслужба МВС.

Нацполіція спільно з Мінцифрою розробили та розпочали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських, щоб вони могли швидко та безперебійно перевірити сертифікат з "Дії" або сканувати паперовий його варіант. Приблизно так, як працює зараз перевірка водійських посвідчень. За декілька днів цей процес повністю налагодиться, - наголосив Клименко.

Зокрема, якщо в Україні все ж таки введуть локдаун, то обмежень для вакцинованих осіб буде значно менше. Однак, щоб скористатись цими перевагами необхідно мати з собою внутрішній сертифікат вакцинації в якому повинен бути QR-код. Саме він є підтвердженням справжності ковідного документа. 

Кожен сертифікат та довідка має QR-код, який підтверджує достовірність медичного документа. І компетентні органи мають право перевіряти їхню чинність – це Держпродспоживслужба, органи місцевої влади тощо. І Національна поліція також є в цьому списку, хоча й не визначена відповідальною в цьому процесі, - додав Ігор Клименко.

Відомо, що за декілька днів цей процес повністю налагодиться і перевірка сертифікатів про вакцинацію проходитиме приблизно так, як зараз це відбувається з водійськими посвідченнями. Для внутрішнього користування в Україні діють два сертифікати — зелений і жовтий. Їх можна згенерувати в додатку Дія.

Нагадаємо, що керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації. Відео із роз'ясненням роботи "Дії" можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
В Україні у застосунку "Дія" вже можна роздрукувати COVID-сертифікат (відео) В Україні у застосунку "Дія" вже можна роздрукувати COVID-сертифікат (відео)
Також в мобільному додатку "Дія" з'явилась змога для українців отримати "жовті" COVID-сертифікати - його можуть згенерувати лише ті люди, які отримали перше щеплення проти СЩМШВ-19.
Loading...
Load next