"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)

"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)
Гусак символізує назву міста Гаага, де розташований Міжнародний кримінальний суд, який буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму, як злочини проти людяності.

Сьогодні, 23 липня, у Києві біля будівлі посольства Білорусь відбулася акція під назвою "Гусь за Білорусь". Учасники мітингу вимагають від білоруської влади припинити політичні репресії проти своїх громадян.

Про це повідомили на інтернет-сторінці акції.

Символом  акції є гусак, ґелґотіння якого нагадує назву міста Гааґа, де знаходиться Міжнародний кримінальний суд, що буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму як злочини проти людяності, - зазначили організатори. 

Таким чином, люди, що вийшли на акцію хочуть звернути увагу суспільства на пік репресій режиму Лукашенка, висловити проти них протест, закликати українську владу до рішучих дій та нагадати про відповідальність за злочини

Також організатори навели найбільш важливі факти останнього місяця, які стосуються  репресій проти медійників та правозахисників Білорусі:

  • 30 червня журналіста Андрєя Александрова було звинувачено у державній зраді, що передбачає 15-річне ув‘язнення.
  • 6 липня суд Республіки Білорусь засудив одного з опозиційних лідерів Віктора Бабарико до 14 років тюрми.
  • 8 липня білоруська влада арештувала головного редактора медіа "Наша Ніва" Єгора Мартиновича та ще 4 працівників редакції.
  • 14 липня владою здійснено обшуки в офісі правозахисної організації "Вясна", при чому було арештовано керівника "Вясни" Алєся Бялацкого.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Читайте також
"Нам потрібна правда": дівчина Шишова звертається до Заходу (відео) "Нам потрібна правда": дівчина Шишова звертається до Заходу (відео)
Божена Жолудь вже надіслала звернення у посольство США. Вона планує передати такі ж заяви в інші посольства.
Країна репресій: чому Лукашенко може нести загрозу для України? (відео) Країна репресій: чому Лукашенко може нести загрозу для України? (відео)
Минув майже рік відтоді, як Лукашенко знову очолив президентський престол у Білорусі. Тоді країна відразу спалахнула протестами, оскільки білоруси не погоджувалися з результатом виборів. Борців за справедливість «вдало» зупинили кийками. Дехто окрім побиття потрапив ще й за ґрати. Так, своєю нелегкою історією із ПравдаТУТ News поділився іммігрант з Білорусі, який проживає в Україні вже майже 3 місяці.
Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото) Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото)
Небайдужі українці зібрались, аби вшанувати пам'ять загиблого лідера "Білоруського дому" в Україні Віталія Шишова.
Loading...
Load next