Понад 80% українців оцінили покращення стану доріг в Україні, - "Рейтинг"

Понад 80% українців оцінили покращення стану доріг в Україні, - "Рейтинг"
Згідно з опитуванням, 77% автовласників готові користуватися платними автомагістралями, якщо вони будуть якісними, безпечними та матимуть обмеження швидкості 130 км/год.

Останнім часом в Україні активно розпочали будівництво нових та ремонт старих доріг по всій території держави, що не може залишатись непоміченим. Так, більшість українців переконані, що за каденції Володимира Зеленського в Україні активніше відновлюють дорожнє покриття. Окрім цього понад 60% українського населення задоволені діяльністю Укравтодору.

Про це свідчать дані опитування "Модернізація інфраструктури в Україні: думка населення", повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг", Олексій Антипович.

Серед сфер інфраструктури, де останнім часом відбувається модернізація, українці найкраще оцінили стан доріг, - наголошують соціологи.

Зокрема, від 2017 року кількість українців, які помітили покращення доріг значно зросла, а саме на 20% - 4 роки тому таких людей було 62%. Найбільшу заслугу в тому, що в Україні значно покращив стан доріг за останні роки, опитані віддають чинному президенту Володимиру Зеленському (36%). Таким чином, порівнюючи всіх президентів, 41% вважають, що найбільше дороги ремонтувати за Зеленського, який ініціював програму "Велике будівництво". Цим самим, на думку більшості українців, в Україні вже відремонтували і збудували доріг більше, ніж за будь-якого іншого президента.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Проте, водночас ще 33% українців переконані, що покращення стану доріг це заслуга місцевої влади, 8% — Міністерства інфраструктури чи "Укравтодору", а лише 1% — прем’єр-міністра та 2% — Верховної Ради. Водночас кількість задоволених станом доріг українців є майже однаковою у всіх регіонах – їхня кількість коливається від 81 до 85%.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Та все ж значно менша кількість опитаних українців не помітили покращення стану доріг, серед них: 21% людей, які не водить автомобіль, 24% осіб віком від 60 років, 29% бідних людей та 22% селян.

У динаміці за останні три роки помітно поступове зростання оцінок стану доріг та безпеки на них. Також є позитивне зростання щодо якості медичного забезпечення. Водночас щодо якості освіти фіксується незначне погіршення, починаючи з 2020 року, - зазначається у дослідженні.

Окрім цього, збільшення кількості будівництва об'єктів соціальної інфраструктури, яке також проходить в рамках "Великого будівництва", відзначили 29% українців, а 25% - щодо безпеки на дорогах. Проте, відповідно до результатів проведеного дослідження, оцінюючи всю транспортну галузь, найбільше українців (50%) вважають, що фінансової підтримки від держави потребують саме автомобільні дороги, на другому місці (42%) на їхню думку знаходиться залізниця.

Зауважимо, що опитування проводили серед 3 000 людей дорослого населення України в усіх областях, крім анексованого Криму та тимчасово окупованих територій Донбасу віком від 18 років. Опитування проводилося за методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). 

Читайте також
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
Молдова на рік перекриє трасу, яка з'єднує Україну з Румунією Молдова на рік перекриє трасу, яка з'єднує Україну з Румунією
Перекриють рух на магістралі M1, який починається від кордону з Румунією, і перетинає Леуш, Кишинів, Дубоссари, і закінчується на кордоні з Україною.
Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя
Журналісти вебсайту DOU провели власне дослідження, зокрема зібрали та об’єднали дані з різних джерел, так і опитали ІТ-спеціалістів щодо комфортного життя у містах України.
Loading...
Load next