Напад у кабінеті голови "Укрексімбанку": поліція відкрила справу через напад на журналістів (відео)

Напад у кабінеті голови "Укрексімбанку": поліція відкрила справу через напад на журналістів (відео)
За фактом перешкоджання журналістській діяльності поліція відкрила кримінальну справу. Порушникам загрожує максимальне покарання у вигляді штрафу до 850 гривень, арешту до шести місяців або обмеження волі до трьох років.

Напередодні журналісти-розслідувачі програми "Схеми" заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного "Укрексімбанку" Євгена Мецгера під час запису інтерв'ю з ним. Однак, тим часом правління банку вбачає у діях журналістів ознаки протиправного заволодіння інформацією, а також порушення етичних норм. Зокрема, за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження, повідомляє пресслужба поліції.

Ймовірно, що голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалось одне із запитань, яке ніби то не було попередньо з ним узгоджене і після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети".

У самому банку пізніше прокоментували ситуацію та заявили, що журналісти намагалися дізнатися банківську таємницю. Так, у відомстві пояснили, що інформація, яка запитувалася, відповідно до статті 60 закону України "Про банки і банківську діяльність" є банківською таємницею, яку банки зобов'язані зберігати, у тому числі шляхом обмеження кола осіб, що мають доступ до неї.

Згодом стало відомо, що співробітники банку застосували силу до оператора, відібрали дві камери та картки з записом. Близько через годину техніку знімальній групі повернули, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене. Проте, його вдалось відновити, повідомила ведуча "Схем" Наталія Седлецька на своїй сторінці у Facebook.

Ми звернулась до технічних спеціалістів з проханням спробувати відновити відео, видалене вчора працівниками "УкрЕксімБанку". На відновленому відео є весь запис інциденту. Також у об’єктив потрапив момент нападу на оператора - співробітник банку скрутив та повалив Олександра Мазура і силою вирвав у нього з руки картку з другої камери, - зауважила журналістка.

Також на одному з фрагментів чути, як журналіст каже, що операторові заламують руки. У цей час за кадром хтось стогне.

Відео: "Радіо Свобода"

Читайте також
"Зазначена стаття - найсуворіша": справу про напад на журналістів в "Укрексімбанку" перекваліфікували (відео) "Зазначена стаття - найсуворіша": справу про напад на журналістів в "Укрексімбанку" перекваліфікували (відео)
Раніше в "Укрексімбанку" заявляли, що журналіст ставив питання, яких не було в направленому пресслужбі переліку, а також, що в його діях "були ознаки протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом".
"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео) "Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)
Після скандалу із журналістами, Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
Loading...
Load next