"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)

"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)
Після скандалу із журналістами, Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.

Голова "Укрексімбанку" Євген Мецгер написав заяву про складення повноважень на час розслідування інциденту із нападом на журналіста та оператора програми "Схеми". Він зазначив, що ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою, а його надмірна емоційна реакція та нестримана поведінка щодо журналістів не мають виправдання. Про це у середу, 6 жовтня, стало відомо із його заяви.

Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації Банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень Голови Правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами, - написав Мецгер.

Також, Мецгер зауважив, що подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою.

Зокрема, Офіс президента України засудив дії голови правління банку, а генеральний прокурор Ірина Венедіктова відреагувала на напад на знімальну групу й заявила, що прокурори і поліцейські активно працюють над розслідуванням цього інциденту.

Перешкоджання журналістам не вичистиш з флешок - відповідальність неминуча. Не змінить суті проблеми і складання повноважень.

Вже найближчим часом відбудуться слідчі дії із потерпілим журналістом і до матеріалів має бути долучений оригінал відновленого відеозапису конфлікту. Відповідальним буде повідомлено про підозру, - наголосила Венедіктова.

 

Тим часом міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський пообіцяв, що розслідування не забере багато часу, будуть оголошені підозри.

Впевнений, що розслідування не забере багато часу. І вже після отримання результатів необхідних експертиз правопорушникам буде оголошено погоджені прокуратурою підозри, - додав Монастирський.

Відомо, що поліція вже долучила до матеріалів розслідування відео з кабінету голови правління "Укрексімбанку", на якому зафіксовані протиправні дії групи осіб щодо журналістів.

Від себе додам, що така поведінка до співробітників ЗМІ неприпустима у демократичному суспільстві та обов’язково отримає належну правову оцінку правоохоронців, - підсумував міністр.

 

Нагадаємо, що 4 жовтня під час інтерв’ю із головою правління державного "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у знімальної групи забрали техніку та видалили відеозаписи. Тим часом в самому банку вважають, що інформація, яка цікавила журналістів, є "банківською таємницею". Окрім цього дипломатичні представництва США та Великої Британії засудили вчинок Мецгера,  а Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Відео: "Радіо Свобода"

Читайте також
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем" Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем"
Також правоохоронці встановлюють місцеперебування ще одного службовця банку, відносно якої також склали повідомлення про підозру.
"Зазначена стаття - найсуворіша": справу про напад на журналістів в "Укрексімбанку" перекваліфікували (відео) "Зазначена стаття - найсуворіша": справу про напад на журналістів в "Укрексімбанку" перекваліфікували (відео)
Раніше в "Укрексімбанку" заявляли, що журналіст ставив питання, яких не було в направленому пресслужбі переліку, а також, що в його діях "були ознаки протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом".
Loading...
Load next