10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 2)

10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 2)
Продовжуємо мандрівку закавулками пам'яті та згадуємо серіали початку 90-их - середини 2000-их, що перенесуть вас назад у часі. 

Фото: "X-Files" / IMDb

Перша частина тут. 

6. "Поліцейські на велосипедах".

Красиві пейзажі, засмаглі блондинки в бікіні, а також багато злочинців на спекотному каліфорнійському узбережжі - що ще потрібно поліцейському на велосипеді? 

Фото: IMDb

Офіцери Ентоні Палермо, TіCі Калавей, Віктор Дель Торо, Кріс Келлі та Корі МакНамара завжди напоготові, адже вони входять до єдиного у всій поліції підрозділу, який працює на гоночних велосипедах. 

Пляжні рейнджери віртуозно керують двоколісними транспортними засобами. І хоч в них немає «мигалок», вони можуть справитися з будь-якими бандитами, що надумали вчинити злочин на пляжах Санта-Моніки.  

7. "Рятувальники Малібу".

Ще більш красиві пейзажі, ще більш засмаглі блондинки в бікіні. Цей серіал з молодою Памелою Андерсон, про яку тоді ходило більше легенд, ніж про дачі Кучми, був одним з найпопулярніших телевізійних шоу 90-х років. Саме завдяки йому червоний купальник став культовим.

Фото: IMDb

"Рятувальники" були настільки крутим, що постійно згадувались в "Друзях" ( що виходили майже паралельно) як улюблене шоу Джої та Чендлера. Вони навіть назвали свою домашню качку Ясмін на честь актриси Ясмін Блит.

Після завершення цього серіалу намагалися запустити римейки і навіть зняли повнометражний фільм 2017 року зі Скелею Джонсоном, але жодна з цих спроб не була вдалою. 

8. «Вокер, техаський рейнджер».

Це справжня легенда та герой дитинства. 

Фото: IMDb

Чак Норріс — техаський рейнджер Корделл Вокер, нащадок героя Дикого Заходу, який виріс у дядька серед індіанців Черокі. Він майстерно володіє східними бойовими мистецтвами, що часто дозволяє йому не використовувати пістолет на службі. 

Його кулак міцніший за скелю. Один його удар здатен знищити противника, змусивши того відірватись від землі та зробити як мінімум 3 сальто перед тим, як впасти напівмертвим. Вокер їздить на своєму пікапі по американській глибинці та роздає копняків всім поганцях, яких зустрічає на своєму шляху.

Остання серія «Техаського рейнджера» вийшла ще в 2001 році, коли акторові виповнився 61 рік. Хто б міг подумати, що головний сплеск популярності у нього попереду. В 2005-му відбулась прем’єра повнометражного фільму «Вокер, техаський рейнджер: Випробування вогнем» і тоді ж в мережі вперше пожартували про «факти про Чака Норріса». Це було щось на кшталт «Сльози Чака Норріса лікують рак. Але він так крутий, що ніколи не плаче. Взагалі.» 

Це була іронія над усіма стереотипами бойовиків і вестерном. Ну і трохи - над «дерев'яною» грою Норріса, який вбивав усіх своїх ворогів майже з одним і тим же невимушеним виразом обличчя. Саме через це Чак породив сотні мемів став легендою:

Фото: iod.media

9. «Баффі — винищувачка вампірів». 

Це ще один топ дитинства. Але, як виявилося, першочергово «Баффі — винищувачка вампірів» - це комедійний фільм жаху 1992 року про дівчину-черлідерку на ім'я Баффі, яка дізнається, що її доля — полювати на вампірів. Головну роль виконувала Крісті Свенсон. Фільм не мав особливого успіху у прокаті. І критики прийняли його прохолодно. Однак це не завадило сценаристу Джоссу Ведону зробити зі стрічки цілий однойменний телесеріал, який і став всесвітньовідомим. 

Фото: IMDb

Сюжет розгортається навколо молодої дівчини Баффі Саммерс (зіграла Сара Мішель Геллар), останньої серед групи жінок, відомих як «Переможниці вампірів», або просто «Переможниці». Вони обрані долею протистояти вампірам, демонам та іншим силам темряви. Баффі хоче жити нормальним життям, однак їй доводиться змиритися зі своїм покликанням та робите те, для чого вона була народжена. А саме - винищувати вампірів!

Серіал виходив з 1997 по 2003 і у підсумку здобув культовий статус. Успіх «Баффі» призвів до появи сотень інших продуктів, включаючи романи, комікси та відеоігри. А для нас же Баффі назавжди залишиться непереможною винищувачкою вампірів. 

10. «X-Files» або «Цілком таємно», або «Секретні матеріали» - ще одна безсмертна класика. 

Ту ду ду дун, та та тааа. 

Ця тема з заставки серіалу просто щось. 

Знаю відразу кількох людей, яким лякав і саундтрек, й сам серіал. Їм було страшно дивитися «Секретні матеріали», однак вони героїчно визирали з-під ковдр, пересилювали свої страхи та одним оком слідкували за паранормальщиною, що відбувалася на екрані. А там агенти ФБР Дана Скаллі та Фокс Малдер працюють у спеціальному відділі з грифом «X», де зібрано справи, що стосуються незвичайних і загадкових явищ.

Малдер вірить в існування прибульців і паранормальних явищ, в той час, як Скаллі спочатку скептично ставиться до теорій Фокса та намагається пояснити усі їхні справи з точки зору офіційної науки.

Ключові сюжетні теми «Цілком таємно» базуються на недовірі суспільства владі, охоплюють теорію змови і зосереджені на спробах розкрити інформацію про існування позаземних цивілізацій. 

Чому було страшно?

А страшно було, бо автори серіалу грамотно працювали з формуванням саспенсу та відчуттям постійної інтриги. А майстерна гра молодих зірок Джилліан Андерсон та Девіда Духовни тільки підливала масла у вогонь. Спеціальні агенти ФБР Дана Скаллі та Фокс Малдер назавжди залишаться в цілком таємних місцинах нашої свідомості. 

Чому музика з «X-Files» така страшна?

Тема звучать моторошно, тому що у 80-90-их роках її дуже часто можна було почути в саундтреках до фільмів жахів. А використовувалася вона там, бо чистий, синусоїдальний звук цього першого електронного інструменту не зустрічається в природі. Тому до початку XXI століття мелодія сама по собісприймалася як дуже моторошна та тривожна.  

Фото: IMDb

«X-Files» виходили з 1993 року та завершились у 2002-ому. Проте це було ще далеко не все. У 2008 році з'явився повнометражний фільм «Цілком таємно: Я хочу вірити», а у 2016-ому продюсери вирішили воскресити серіал. Так на світ з'явилося ще два сезони, що дають відповіді на кілька питань з минулого та які об'єднані спільною сюжетною лінією, а саме СПОЙЛЕР - пошуками сина Малдера та Скаллі — Вільяма. 

Ось така вийшла десятка. Звісно, тут не всі телесеріали, які варто було згадати. Наприклад, відсутні "Твін Пікс", "Альф", "Горець" - він же Дункан Мак-Лауд та інші. Однак тут зібрані основі, що запам'яталися, врізалися в пам'ять і вплинули на формування світогляду цілого покоління, а то й декількох. 

І готуючи цей матеріал, мені стало дуже цікаво які серіали "зроблять" дитинство і юність нового покоління, що формується зараз. Умовно, діти яким зараз 8-12-15 років. Які серіали будуть дивитися вони і які з шоу стануть культовими та впливовими для них. І які підбірки вони будуть роботи через 20 років для своїх дітей. Дуже цікаво, але треба почекати. 

Автор: Віталій Очерет

Читайте також
Поплавського поплавило: ректор КНУ погрожує та виганяє студентів з бункера (відео) Поплавського поплавило: ректор КНУ погрожує та виганяє студентів з бункера (відео)
Кажуть, що тим, то залишився, обіцяє, що хлопці підуть на гарматне м’ясо в Ірпінь, ну а на дівчат у нього "свої плани"
Loading...
Load next