Смерть українця у Польщі: дев’ятьом підозрюваним висунули звинувачення (фото)

Смерть українця у Польщі: дев’ятьом підозрюваним висунули звинувачення (фото)
Інші підозрювані наразі перебувають під наглядом поліції, їм заборонено спілкуватися з конкретними особами та виїжджати з країни.

Окружна прокуратура у польському місті Щецін висунула звинувачення дев’ятьом особам у справі про смерть 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка у Вроцлаві. Звинувачення висунули поліцейським та працівникам витверезника, які брали участь у затриманні та побитті українця, загрожує до 10 років ув’язнення, іншим фігурантам – до п’яти років.

Про це повідомляє видання "Укрінформ" із посиланням на Окружну прокуратуру Щеціна.

За скоєні дії, що призвели до смерті громадянина України, 3 працівникам поліції і 2 працівникам витверезника загрожує ув'язнення до 10 років, а іншим – до 5 років, - йдеться у повідомленні.

Прокурор висунув звинувачення:

  • трьом поліцейським у порушенні службових повноважень, жорстокому поводженні з затриманим і смертельному побитті;
  • четвертому, висунули звинувачення у наданні дозволу фізичного насильства щодо утримуваної у витверезнику особи;
  • двох працівників витверезника прокурор звинуватив у фізичному насильстві над затриманим та смертельному побитті;
  • лікарці, яка чергувала у витверезнику, – у нездійснені належного нагляду за потерпілою особою, чим поставила її під безпосередню загрозу смерті, а також у нездійсненні оцінки стану її здоров'я у світлі застосування проти неї насилля, що призвело до смерті;
  • керівнику та одній з працівниць витверезника – у перешкоджанні кримінальному провадженню та подачі неправдивої інформації в медичній документації щодо перебування потерпілого в центрі.

Докази, насамперед у вигляді моніторингових записів і результатів розтину потерпілого, наочно демонструють правомірність пред’явлених підозрюваним звинувачень, – цитує видання пресслужбу прокуратури. 

Відомо, що трьом поліцейським і двом співробітникам витверезника загрожує до 10 років позбавлення волі. Іншим – до 5 років.

Нагадаємо, що дані відеомоніторингу свідчать: польські поліцейські після затримання застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, в результаті чого він помер. Вони били його кийками та ногами, закували у наручники й пускали в обличчя перцевий газ.

Однак, за словами польських правоохоронців, хлопець був агресивний, чинив опір затриманню і кусався, проте у цій справі є одне "але" - нагрудні камери  після затримання Дмитра правоохоронці вимкнули, хоча до того вони працювали увесь день. Тому підтвердження їхнім слів немає й відеомоніторинг також не підтвердив заяв поліцейських про те, що хлопець поводив себе неадекватно.

Читайте також
Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото) Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото)
Дані відеомоніторингу свідчать: польські поліцейські після затримання застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, в результаті чого він помер. Вони били його кийками та ногами, закували у наручники й пускали в обличчя перцевий газ.
Смертельна ДТП у Польщі: в аварії загинув 30-річний українець (відео) Смертельна ДТП у Польщі: в аварії загинув 30-річний українець (відео)
30-річний українець загинув у ДТП, що трапилася в населеному пункті Лігота Мала поблизу міста Олесніца на південному заході Польщі.
Вбивство поліцейського у Чернігові: чотирьом затриманим повідомили про підозру (фото) Вбивство поліцейського у Чернігові: чотирьом затриманим повідомили про підозру (фото)
Троє із чотирьох затриманих осіб за підозрою у вбивстві поліцейського, що сталося в Чернігові вночі 2 жовтня, є неповнолітніми.
Loading...
Load next