В Україну прибув перший вантаж безпекової допомоги від США (фото)

В Україну прибув перший вантаж безпекової допомоги від США (фото)
Про цю допомогу було домовлено під час робочого візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтону. Це лише частина допомоги, яка включає $250 млн по лінії Пентагону і ще додатково $60 млн по лінії Державного департаменту.

Учора, 10 жовтня, в аеропорт "Бориспіль" прибула одна з партій додаткової безпекової допомоги для України від США. Відомо, що вантажі міжнародної технічної допомоги прибули відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту Президента Володимира Зеленського до США. Про це повідомляє Міноборони України та Посольство Сполучених Штатів.

Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями, одна з яких прибула сьогодні, 10 жовтня, до Міжнародного аеропорту "Бориспіль", - зауважили у МОУ.

Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Також, було доставлено 86 183 кг бойового спорядження та засобів першої допомоги - це частина 60-мільйонної додаткової допомоги у сфері безпеки, яку президент Джо Байден направив Україні в серпні цього року. 

Фото: Міністерство оборони України

Зауважимо, що починаючи з 2014 року Україна отримала від США допомогу на загальну суму понад $2 мільярди: "Надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами".

Читайте також
90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США 90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.
Україна отримала вже другий вантаж безпекової допомоги від США (відео) Україна отримала вже другий вантаж безпекової допомоги від США (відео)
З 2014 року, Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next