Зрив показу фільму про Голодомор в Україні: у Москві заблокували центр "Меморіал" (відео)

Зрив показу фільму про Голодомор в Україні: у Москві заблокували центр "Меморіал" (відео)
Організація "Меморіал" презентувала фільм "Ціна правди" польської режисерки Агнешки Холланд. Він розповідає історію британського журналіста, котрий першим розповів світу про Голодомор в Україні.

Російська поліція зачинила в офісі “Меморіалу” 20 співробітників організації та громадянина Польщі, який привіз в офіс для показу фільм про Голодомор “Гарет Джонс” польського режисера Агнешки Холланд. Спершу російські поліцейські, за інформацією російських ЗМІ, збиралися провести "огляд місця події" у приміщеннях "Меморіалу". Згодом вони заявили про вилучення техніки й відмовилися пропустити в будівлю адвокатів.

Тоді ж юрист “Меморіалу” Наталія Морозова заявила, що поліція чекала “підкріплення”, щоб вилучати техніку. Пізніше з'явилася інформація, що до офісу "Меморіалу" приїхали працівники аварійної служби, після приїзду яких поліцейські почали вилучати техніку – систему охоронної сигналізації під виглядом відеореєстраторів.

Зокрема, поліцейські вилучили систему охоронної сигналізації під виглядом відеореєстраторів.

Зауважимо, що напередодні показу до приміщення вдерлися два десятка молодиків - вони заблокували сцену і викрикували "фашисти!" та "йдіть!". Невідомі в масках увірвалися до зали приблизно через 10 хвилин після початку фільму й наказали всім лежати.

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Серед постраждалих є діти: у Києві перекинувся автобус "Кишинів-Москва" (фото) Серед постраждалих є діти: у Києві перекинувся автобус "Кишинів-Москва" (фото)
Попередня причина аварії: слизька дорога і помилка водія. Загалом у салоні автобуса перебували 20 людей, серед яких була також новонароджена дитина.
У Києві під будівлею Деснянської РДА зібралися люди з російськими прапорами (відео) У Києві під будівлею Деснянської РДА зібралися люди з російськими прапорами (відео)
На місці подій розвісили оголошення про знімальний процес фільму. Прем'єра фільму запланована на весну 2022 року.  
Loading...
Load next