Перепис населення в окупованому Криму, - у МЗС відреагували на дії Росії

Перепис населення в окупованому Криму, - у МЗС відреагували на дії Росії
Це перший всеросійський перепис з моменту анексії Криму — попередній відбувався у 2010 році.

Росія почала перепис населення на території окупованого Криму. Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту засудити та не визнавати його.

Про це йдеться на сайті МЗС.

Там зазначили, що такі дії Москви спрямовані проти державного суверенітету і територіальної цілісності України. В МЗС вважають, що цей перепис є намаганням легітимізувати анексію Криму, а також поширити на його територію дію російського законодавства.

МЗС попередило, що учасники Кримської платформи протистоятимуть таким діям Росії. Відомство наголосило, що залишає за собою право вжити заходів у відповідь. Яких саме — в МЗС не уточнили.

У Києві нагадали, що кримський "референдум" 16 березня 2014 щодо приєднання до Росії не має юридичної сили та не може слугувати підставою для організації на півострові перепису населення.

МЗС наголосило, що оцінювати ситуацію у Криму може лише неупереджений та об'єктивний моніторинг з боку міжнародних організацій, які мають відповідний мандат.

Зазначимо, що перепис в окупованому Криму відбувається у межах всеросійського перепису, основна частина якого триватиме з 15 жовтня по 14 листопада. Він мав відбуватися ще у 2020 році, проте його тричі переносили через пандемію.

Читайте також
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
"Перетворився в морський порт": у Сімферополі затопило аеропорт (відео) "Перетворився в морський порт": у Сімферополі затопило аеропорт (відео)
У Криму аеропорт "перетворився на порт", його заполонили "заполонили" тазики.
Loading...
Load next