З табору біженців у Сирії евакуювали українку із чотирьма дітьми (відео)

З табору біженців у Сирії евакуювали українку із чотирьма дітьми (відео)
У 2017 році стало відомо, що в двох закритих таборах — Аль Холл і Родж, на території північно-східної Сирії знаходяться українці - жінки і діти. Їх почали евакуювати з кінця 2020 року після багаторічних переговорів.

Українку з чотирма дітьми евакуювали додому з табору закритого типу “Родж“, що на північному сході Сирії. Евакуйована українка – родом з Криму. В аеропорту вона плакала та дякувала усім за повернення на Батьківщину. Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на своїй сторінці у Facebook.

У 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах - Аль Холл і Родж, на території північно-східної Сирії ("Сирійського Курдистану") знаходяться громадяни України (жінки та діти). З кінця 2020 Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з МЗС почали проводити спеціальні операції евакуації громадян України з Сирії, - наголосила МАляр.

Сім'я пробула у таборі "Родж" на північному сході Сирії 2 роки та 8 місяців. Зокрема, перший час сім'я житиме у готелі, однак питання їхнього житла вже вирішили. Жінці допоможуть відновити документи та влаштуватися на роботу, а дітей відправлять у дитячий садок і школу.

За словами Маляр, відомо, що в Сирійському Курдистані зараз залишається 11 сімей громадян України: "Всі вони вивезені з табору Аль Холл, підготовлені до евакуації, але перебувають на карантині".

Планується фінальна 5-та операція з евакуації. Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з регіону північно-східної Сирії ("Сирійський Курдистан"). Наразі там залишається 11 родин громадян України, - додала заступниця міністра оборони.

Зауважимо, що за даними державного телеканалу "ДОМ" з місця події, в Україну з Сирії сьогодні повернули п'ятьох українських громадян - жінку з чотирма дітьми.

Читайте також
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Loading...
Load next