У ніч проти 31 березня Україна перейде на літній час

У ніч проти 31 березня Україна перейде на літній час

У ніч проти неділі, 31 березня 2024 року, в Україні відбудеться перехід на літній час.

Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Таким чином, 31 березня о третій годині ночі за київським часом буде запроваджено літній час шляхом переведення годинникової стрілки на одну годину вперед.

Відомо, що гаджети цей перехід зроблять автоматично.

Нагадаємо, Понад 8,5 тисяч українських сімей стали власниками квартир та будинків за програмою "єОселя"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео) Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео)
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час та направила його на доопрацювання.
Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", який мав вставновити "вічний зимовий час", проголосувало лише 212 депутатів.
У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.
Loading...
Load next