Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео)

Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео)
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час та направила його на доопрацювання.

Новий голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує повернення до дискусії щодо законопроєкту №4201 "Про обчислення часу в Україні" після переходу на "зимовий" час, який цьогоріч відбудеться 31 жовтня. Про це спікер парламенту повідомив під час брифінгу.

Ми перейшли на літній час і голосувати його (законопроєкт) в період літнього часу немає сенсу, тому що ідея, яка закладалася в цей законопроєкт, полягала в тому, щоб зберегти природній для України час, а це - "зимовий" час. Я думаю, що після того, як 31 жовтня Україна перейде на "зимовий" час, ця дискусія знову має бути піднята, - заявив Стефанчук.

Руслан Стефанчук також додав, що відмову від переходу на літній час потрібно синхронізувати з відповідним рішенням в Євросоюзі, де також виступають за таке рішення.

Ми всі бачили, що ця норма, яка була введена в Україні у 1981 році, не має ніякої користі, окрім пошкодження здоров'я людини, вона нічого не принесла. Але давайте почекаємо переходу на зимовий час і тоді продовжимо дискусію щодо цього питання, - додав спікер.

Нагадаємо, що переведення годинників в Україні на зимовий і літній час здійснюється вже майже чотири десятиліття, і за традицією стрілки зрушують восени та навесні - в останню неділю жовтня і в останню неділю березня відповідно. Цьогоріч переведення годинників відбудеться в ніч проти 31 жовтня - з суботи на неділю - о 4 годині ранку.

Читайте також
Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", який мав вставновити "вічний зимовий час", проголосувало лише 212 депутатів.
"Багато членів фракції її не підтримали": Стефанчук прокоментував відсторонення Третьякової (відео) "Багато членів фракції її не підтримали": Стефанчук прокоментував відсторонення Третьякової (відео)
Всі фракції і групи, окрім "Слуги народу", звернулися з проханням відкликати Третьякову з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео) Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео)
Окрім Стефанчука, на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.
Loading...
Load next