Данія запровадила нові правила для в'їзду з України

Данія запровадила нові правила для в'їзду з України
25 жовтня 2021 данський уряд скасував дію національної кольорової моделі, що групувала країни за рівнем захворюваності на Covid-19. З цієї дати обмеження на поїздки до Данії спрощені.

З цієї дати громадяни України можуть в’їжджати в Данію без необхідності робити тест на Covid-19 та самоізолюватися після прибуття. Для цього органам прикордонного контролю Данії потрібно пред’явити Covid-сертифікат ЄС або його еквівалент, про це  повідомило посольство України в королівстві Данія.

Невакциновані українці також зможуть потрапити в Данію. Для цього потрібно після прильоту протягом 24 годин здати тест на коронавірус.

Ті, хто перехворів протягом року до в’їзду в Данію, можуть надати цю довідку та не здавати тест. Для цього потрібно буде показати довідку про позитивний ПЛР-тест на коронавірус, який був зроблений не менш ніж за 14 днів до в’їзду.

Якщо громадянин України в’їжджає в Данію з країн, які Данія вважає країнами з “дуже високим ризиком інфікування Covid-19” (наразі це більшість країн Африки, Азії та Латинської Америки), потрібно підтвердити повну вакцинацію або одужання від Covid-19. В іншому випадку, треба зробити тест на Covid-19 відразу після прибуття до Данії (в аеропорту) та самоізолюватися на 10 днів.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Шість областей залишать "червону зону" карантину: у Кабміні назвали дату Шість областей залишать "червону зону" карантину: у Кабміні назвали дату
"Червона" зона скорочується до двох областей.
На порушників карантину за півтора року склали майже 110 тисяч протоколів На порушників карантину за півтора року склали майже 110 тисяч протоколів
З березня 2020 року, коли в Україні запровадили обмеження у зв’язку з COVID-19, правоохоронці склали 109 130 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.
Головний санлікар розказав, кому в Україні рекомендуватимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19 (відео) Головний санлікар розказав, кому в Україні рекомендуватимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19 (відео)
Введення додаткової дози вакцини від COVID-19 в Україні рекомендуватимуть певним категоріям громадян.
Loading...
Load next