ЄС залишив Україну в "зеленому списку": куди можна їхати подорожувати

ЄС залишив Україну в "зеленому списку": куди можна їхати подорожувати
Європейський союз, мінімум на два тижні, залишив Україну у списку країн, відпочивальники якої, зможуть перетнути кордон європейських країн у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби нового типу.

29 жовтня про це написали в офіційному повідомлені на сайті Євросоюзу.

Про таке рішення заявив у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Цього тижня немає вилучень із рекомендованого ЄС безпечного списку третіх країн, лише 4 країни додано з Південної Америки та Африки. Це означає, що Україна має залишитися як мінімум ще два тижні, - написав Джозвяк

Кордони українцям відкриті для несуттєвих подорожей із Намібії, Перу, Аргентини й Колумбії. Хоча це повідомлення має лише рекомендаційний характер і кожна країна самостійно повинна вирішити: дослухатися до нього чи ні. 

Минулого тижня Мальта заборонила в'їзд українцям через високі показники захворюваності на COVID-19. Заборона поширюється і на вакцинованих осіб.

Відповідно до рекомендацій щодо поступового скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до Євросоюзу, Рада ЄС оновила перелік країн, спеціальних адміністративних регіонів та територіальних утворень, для яких обмеження на подорожі мають бути скасовані. Зокрема, до цього списку додано Аргентину, Колумбію, Намібію та Перу, - йдеться у повідомленні Європейського Союзу.

Країни європейського союзу дослухаються до рекомендацій влади ЄС. З 28 жовтня країни-члени мають поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для громадян таких держав: Аргентина, Австралія, Бахрейн, Канада, Чилі, Колумбія, Йорданія, Кувейт, Намібія, Нова Зеландія, Перу, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Сінгапур, Південна Корея, Україна, Об'єднані Арабські Емірати, Уругвай, Китай (за умови взаємності).

Українці ближчим часом зможуть подорожувати не лише Європою, а й навідатися до спеціальних адміністративних регіонів Китаю: Макао та Гонконгу. 

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Львів і "червона" зона: правила користування громадським транспортом (відео) Львів і "червона" зона: правила користування громадським транспортом (відео)
За дотриманням необхідних карантинних обмежень у громадському транспорті спостерігають водії, які у разі порушення правил мають викликати поліцію
Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених
У Сполучених Штатах Америки закінчилися випробування експериментальних противірусних таблеток Pfizer Inc проти коронавірусу. Препарат показав гарний результат і скоро його можна буде придбати в аптеках.
У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ
З понеділка, 1 листопада, низка областей України потрапили до червоної карантинної зони. Охоронці торгових центрів перевіряють у відвідувачів сертифікати вакцинації та Covid-тести.
Loading...
Load next