Справа про напад на журналістів "Схем" пішла в суд без основних доказів - адвокат

Справа про напад на журналістів "Схем" пішла в суд без основних доказів - адвокат
Київська міська прокуратура завершила розслідування справи про напад на журналістів програми "Схеми". Прокурори передали справу до суду.

Справу до суду передали без оригіналів аудіозапису події та відновленого журналістами відео нападу. А це - ключові докази проти обвинувачених. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвоката журналіста та оператора «Схем» Анатолія Попова.

Сьогодні ( 2 листопада - ред.) зазначену справу відправили в суд, але в ній відсутні ключові докази. Це ставить під реальну загрозу можливість доведення вини обвинувачених у скоєному правопорушенні, – розповів Попов.

Адвокат заявляє, що крім цього, в процесі підготовки обвинувального акту з нього зникла найтяжча, 146 стаття Кримінального кодексу («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), яка карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Як нам стало відомо, розслідування справи за статтею 146 про незаконне утримання журналістів у приміщенні банку було закрито. А лише ця стаття вважається саме кримінальним злочином. Інші дві статті, за якими справа пішла в суд – це кримінальні проступки, за якими і порядок розслідування спрощений, і відповідальність значно менша. Ми будемо оскаржувати рішення про закриття справи в частині 146 статті, – зазначив Попов.

Раніше, 2 листопада, пресслужба Київської міської прокуратури повідомила, що обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, підозрюваних у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми», прокурори передали до суду. 

Нагадаємо, що 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" скоїли напад під час інтерв'ю з головою правління "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером. Йому, нібито, не сподобалось одне з питань. Він припинив інтерв'ю, а своїй охороні наказав  «забрати камери» в журналістів та «дістати з них касети».

Софія Курнат pravdatutnews.com

Читайте також
Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео) Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео)
Ймовірно, чергову підозру вручили директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову. Однак, наразі правоохоронці не називають імені нового підозрюваного.
Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем" Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем"
Також правоохоронці встановлюють місцеперебування ще одного службовця банку, відносно якої також склали повідомлення про підозру.
Суд у справі MH17: сьогодні прокуратура оголосить вирок Суд у справі MH17: сьогодні прокуратура оголосить вирок
Прокуратура Нідерландів закликала суд призначити компенсації обсягом від 30 до 40 тисяч євро родичам жертв катастрофи рейсу MH17.
Loading...
Load next