Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео)

Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео)
Ймовірно, чергову підозру вручили директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову. Однак, наразі правоохоронці не називають імені нового підозрюваного.

За перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми" Київська прокуратура повідомила працівнику охорони "Укрексімбанку" про підозру - це вже третя підозра у розслідуванні нападу на журналістів. Наразі імені підозрюваного правоохоронці не назвали, однак можна припустити, що підозра оголошена директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову. 

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Telegram.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня 2021 року у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми", третій особі, а саме працівнику охорони банку, повідомлено про підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, нову підозру вручили ще одному посадовцю банку. Вочевидь це директор департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова, який теж фігурує на записах "Схем" - йому інкримінують уже дві статті Кримінального кодексу — ч. 2 статті 146 (незаконне утримання людей) та частини 1 та 3 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

У прокуратурі наголосили, що слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, відстороненому голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру також повідомили нову та вже другу підозру у справі щодо перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми". Вона стосується перешкоджання їхній законній професійній діяльності та утримання людей.

Зокрема, за даними "Схем", у квітні 2021 року "Укрексімбанк" ухвалив рішення видати кредит на $60 мільйонів двом компаніям — "Оптова мережа 2011" та "Славіан". Їхнім власником є бізнесмен Сергій Брюховецький, який був депутатом Горлівської міськради від Партії регіонів, а нині власник проблемного ТРЦ Sky Mall, який із 2010 року перебуває в центрі корпоративного конфлікту. Проте, сам Мецгер намагається спростувати цю інформацію.

 Відео: "Радіо Свобода".

Читайте також
Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео) Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео)
Тепер Мецгеру загрожує штраф до 8,5 тисячі гривень, або до 5 років тюрми, чи позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
$60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео) $60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео)
Під час інтерв'ю сам Євген Мецгер заперечував інформацію, запевняючи, що "Укрексімбанк" не видавав кредит компаніям "Оптова мережа 2011" та "Славіан", а також що у компаній-позичальників банку немає власників, які б сплачували податки "ДНР".
Loading...
Load next