Критична ситуація з водою: іранці влаштовують демонстрації через дефіцит води

Критична ситуація з водою: іранці влаштовують демонстрації через дефіцит води
Причиною дефіциту води стала відсутність опадів і найгірша за останні 50 років посуха в країні.

Жителі іранського міста Шахре-Корд, адміністративного центру провінції Чахармахаль і Бахтіарія, розташованої на південному заході країни, організували демонстрацію через нестачу питної води в провінції, повідомляє "Главком" з посиланням на держтелеканал IRIB.

Жителі міста Шахре-Корд організували демонстрацію перед будівлею губернатора провінції Чахармахаль і Бахтіарія, щоб висловити невдоволення населення з приводу нестачі води в провінції, – йдеться в повідомленні телеканалу.

 У п'ятницю в місті Ісфахан сотні фермерів вийшли на демонстрації через висихання єдиної річки міста – Зайендеруд. Влада заявила, що розв'язує цю проблему.

Президент Ірану Ібрахім Раїсі відправив в Ісфахан міністра енергетики для усунення проблеми з нестачею питної води в місті. Перші протести пройшли ще влітку в провінції Хузестан, на південному заході Ірану. Тоді ситуація була набагато гіршою через проведення президентських виборів і зміни влади в Ірані. Однак проблема була вирішена протягом місяця шляхом вивільнення води з гребель і швидкого призначення нового, за словами Раїсі, «особливого» губернатора.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
"Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото) "Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото)
Спершу Туреччина страждала від масштабних пожеж, а тепер від нищівних повеней, які забирають людські життя. У країні й досі вирує негода, яка забрала життя десятків людей й з кожною годиною їхнє число лише збільшується.
Відкрили лише день тому: у центрі Києва вантажівка провалилась у фонтан (відео) Відкрили лише день тому: у центрі Києва вантажівка провалилась у фонтан (відео)
Вантажівка пошкодила покриття фонтану та ймовірно форсунки під землею. Наразі фахівці перевіряють їхній стан.
Loading...
Load next