В італійському селищі вакцинували 104% населення - The Guardian

В італійському селищі вакцинували 104% населення - The Guardian
Палаццо Адріано — італійське селище з населенням 2100 осіб, де середній вік людей понад 60 років. Якщо Covid-19 пошириться серед цих груп населення, ці села ризикують зникнути.

На фото: 64-річний Нікола Лонго та 73-річний Франческо Куттонаро готуються до третьої дози вакцини. Автор:  Лоренцо Тондо/The Guardian

У той час як європейські уряди впроваджують нові заходи, спрямовані на посилення поширення вірусу Covid, на схилах сицилійського Монте-делле-Розе є село з рівнем вакцинації, який суперечить математиці: 104%. Про це повідомляє The Guardian.

Частково, зазначають у The Guardian, ця цифра є статистичною примхою – рівень вакцинації розраховують італійські органи охорони здоров’я для офіційного населення міста чи села, і теоретично статистика може перевищити 100%, якщо там буде щеплено достатньо нерезидентів.

Це здається неможливою статистикою, але насправді в Палаццо Адріано ті жителі, які живуть у нашому місті, хоча вони не є офіційними жителями та інші люди, які живуть у сусідніх селах, також отримали щеплення,— пояснив мер Ніколо Грана.

Палаццо Адріано — італійське селище з населенням 2100 осіб — є одним із понад 5500 італійських сіл з населенням меншим ніж 5000 жителів. Часто середній вік людей в таких місцях понад 60 років. Якщо Covid-19 пошириться серед цих груп населення, ці села ризикують зникнути.

Проте значна частина населення Палаццо уже готується і до третьої дози щеплення.

У центрах вакцинації панувала атмосфера святкування. Це було як на популярному міському фестивалі. Люди розуміли, що за допомогою вакцин вони створюють щит, який захищатиме їхню громаду, захищаючи саме виживання села, — додав Грана.

За словами міста, там, де виникли занепокоєння щодо вакцини, село створило групу у соцмережі "WhatsApp" із сотнями жителів, щоб обговорити їх. У цій групі відповідали на фейкові новини та запевняли людей щодо безпеки вакцин.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зафіксовано 25 063 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні зафіксовано 25 063 нових випадків захворювання на COVID-19
93,2 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня — невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
"Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster "Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster
Американський словник Merriam-Webster обрав своє слово 2021 року.
У Києві проходить марш “антивакцинаторів” (фото, відео) У Києві проходить марш “антивакцинаторів” (фото, відео)
Мітингувальники перекрили 9 вулиць.
Loading...
Load next