"Рухаємося цивілізованим шляхом": в Україні з 10 грудня буде заборонено безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів

"Рухаємося цивілізованим шляхом": в Україні з 10 грудня буде заборонено безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів
Вже з 10 грудня вводиться в дію Закон № 1489-IX «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». А саме починає діяти перший етап обмежень.

В Україні з 10 грудня розпочне діяти закон №1489-IX "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" та починає діяти перший етап обмежень, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

У магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Окрім біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. До порушників цієї вимоги застосовуватимуться адміністративно-господарські санкції, - зазначається у повідомленні.

Зауважимо, що наступний крок для України — це обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання. 

Про зміни, які запроваджуються в Україні, розповів в. о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець у програмі "Твій день" у студії телеканалу 1+1.

Обмеження обігу пластикових пакетів на території України - це насамперед про запобігання утворенню відходів. Використання пластикових пакетів стане зваженим, а українці поступово звикнуть брати пакети лише за реальною потребою. А отже менше продукуватиметься сміття, яке потім опиниться на звалищі, потрапить у довкілля.

Практика, яка наразі запроваджується в Україні, не є новою. За аналогічними правилами живуть європейці, такі обмеження встановили десятки країн світу. І ми також рухаємося цивілізованим шляхом, - наголосив в. о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Екоініціативи в Україні та світі: як людство бориться із пластиком (фото) Екоініціативи в Україні та світі: як людство бориться із пластиком (фото)
Чому в Україні не розповсюджені фандомати, у Швейцарії — немає сміття, як вулиці після "Октоберфесту залишаються чистими і багато інших відомостей про те, як світ намагається "прибрати за собою" — у статті.
"Вона не стримала емоцій": міністр спорту підтримав Магучіх після фото з росіянкою "Вона не стримала емоцій": міністр спорту підтримав Магучіх після фото з росіянкою
Чиновник закликав підтримати українську спорсменку, аби "не побачити її в іншій країні".
В Україні запрацювала нова онлайн мапа для зручного сортування сміття В Україні запрацювала нова онлайн мапа для зручного сортування сміття
До міжнародного Дня Землі  активісти запустили нову онлайн платформу – мапу для комфортного сортування.
Loading...
Load next