Чому сортувати сміття в селі краще та ефективніше, ніж в місті: думка еколога

Чому сортувати сміття в селі краще та ефективніше, ніж в місті: думка еколога
Еколог запевнив, що в селах натуральні відходи використовуються для покращення родючості ґрунту.

Коли ми приїжджаємо до наших бабусь та дідусів в село, завжди дивуємось наскільки там свіже повітря, зелена травичка, смачні фрукти та овочі. Вони завжди закликають нас скуштувати все домашнє, адже воно краще, ніж куплене. І це так, тому що в селі, як там не крути, краща екологічна ситуація, чим в місті.

За словами еколога Євгена Невмержицького, найбільш екологічними регіонами України є ті, де людська діяльність заборонена законом — це парки, заповідники та заказники.
 

Прикладом є Асканія-Нова в Херсонській області, Карпатський Біосферний заповідник, Древлянський природний заповідник. Також менш забруднена сільська місцевість через відсутність заводів і фабрик та великої кількості автомобілів, - зазначає експерт.
 

Фото: Асканія-Нова

Якщо говорити про перероблювання сміття в селі та місті, то, звичайно, воно суттєво відрізняється в таких місцях. Адже мешканці мегаполісу всі відходи, навіть натуральні, все одно викидають в один спільний бак, в той час, як в маленьких селищах, люди можуть використати його, як їжу для худоби.

Еколог запевнив, що в селах таке сміття використовується для покращення родючості ґрунту. Також, за його словами, відходи сільськогосподарської та фермерської діяльності можна використовувати для отримання газу, кількість якого може задовольнити потребу одного будинку.



В селах люди займаються с/г діяльністю, фермерством від чого основний вплив йде на ґрунти. Повітря краще, ніж у містах, оскільки, знову ж таки, у селах немає такої кількості автомобілів, як у містах і не розвинута промисловість, немає чому забруднювати повітря, викиди у повітря мінімальні. Також повітря краще завдяки лісам, садкам і великої кількості рослин, які його очищають, - повідомляє Євген.
 

Щодо України, то на думку Євгена, найбільше шкоди для екології приносить важка промисловість, зокрема машинобудування, металургія, хімічна промисловість, а також добувні промисловості.



Ситуація в Кривому Розі може бути прикладом впливу промисловості на довкілля і на стан здоров‘я людей. Але наскільки мені відомо, в цьому місті з'явилась Державна екологічна інспекція України (Держекоінспекція), тому сподіваюсь, що це трохи поліпшить екологічну ситуацію в регіоні, - додав еколог.

Фото з відкритих джерел

Зазначимо, Державна екологічна інспекція України (Держекоінспекція) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні запрацювала нова онлайн мапа для зручного сортування сміття В Україні запрацювала нова онлайн мапа для зручного сортування сміття
До міжнародного Дня Землі  активісти запустили нову онлайн платформу – мапу для комфортного сортування.
У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі
В Україні у понеділок, 26 квітня, збережеться холодна погода, на більшій частині території йтимуть короткочасні дощі.
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next