Український супутник "Січ" вилетів з аеропорту "Бориспіль" до США (фото)

Український супутник "Січ" вилетів з аеропорту "Бориспіль" до США (фото)
«Січ-2-30» — запланований до запуску український супутник оптико-електронного спостереження Землі. Спочатку розроблявся під назвою «Січ-2-1», потім він був перейменований у «Січ-2-30».

Український супутник "Січ-2-30" сьогодні, 8 грудня, вирушив з аеропорту "Бориспіль" до США. Космічний апарат доставлять в космічний центр імені Кеннеді підготовки до запуску. Повідомили в пресслужбі аеропорту "Бориспіль".

Фото: Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Сьогодні об 11:27 з міжнародного аеропорту "Бориспіль" вилетів вантажний літак авіакомпанії Turkish Airlines з українським космічним апаратом "Січ-2-30" на борту, - йдеться в повідомленні.

Фото: Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Літак із супутником на борту здійснить посадку в Будапешті, а потім відправиться в США. Очікується, що повітряне судно прибуде в Міжнародний аеропорт Маямі 12 грудня.

Фото: Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Після завершення митного оформлення він буде доставлений в космічний центр імені Кеннеді для проходження підготовки до запуску і його стикування з ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX, - уточнили в пресслужбі.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
"NFT": слово 2021 року за словником Collins "NFT": слово 2021 року за словником Collins
Collins тлумачний словник, який випускає видавництво Harper Collins назвав слово року.
Вже за чотири години! Український супутник «Січ-2-30» сьогодні запустять у космос Вже за чотири години! Український супутник «Січ-2-30» сьогодні запустять у космос
На запуск дається 29-хвилинне стартове вікно.
Українсько-американська ракета вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС (відео) Українсько-американська ракета вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС (відео)
Загалом за вісім років ракета-носій "Antares", яку розробило КБ Південне, стартувала 15 разів, 14 з них - успішно.
Loading...
Load next