Українсько-американська ракета вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС (відео)

Українсько-американська ракета вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС (відео)
Загалом за вісім років ракета-носій "Antares", яку розробило КБ Південне, стартувала 15 разів, 14 з них - успішно.

Частково вироблена в Україні, українсько-американська ракета "Antares" вивела на орбіту корабель Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції. Зокрема, в цьому році даний старт став уже другим для продукції українських компаній, повідомляє пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

11 серпня о 01 годині 01 хвилині за київським часом, із Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) відбувся другий успішний пуск ракети-носія середнього класу "Антарес", перший ступінь якої виготовлений в Україні на замовлення корпорації Northrop Grumman, - йдеться у повідомленні.

На борту космічного корабля перебував вантаж вагою у 3720 кілограмів - здебільшого це матеріали для наукових досліджень, обладнання для МКС та запаси для екіпажу. 

"Проект "Антарес" - це один з яскравих прикладів успішної співпраці українських і американських інженерів, яким вдалося у короткі строки створити надійну ракету-носій для доставлення корисного вантажу на МКС, - наголосив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Основне завдання цієї місії – доправлення провізії та речей для екіпажу, матеріалів для наукових досліджень і вивезення з МКС та подальша утилізація у щільних шарах атмосфери відпрацьованого вантажу. Очікується, що Cygnus прибуде до Міжнародної космічної станції у четвер, 12 серпня, о 13.10 за київським часом.

 

Читайте також
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство
В американському штаті Техас у місті Г’юстон, Україна відкриє четверте за рахунком генеральне консульство у Сполучених Штатах.
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Loading...
Load next