Вже за чотири години! Український супутник «Січ-2-30» сьогодні запустять у космос

Вже за чотири години! Український супутник «Січ-2-30» сьогодні запустять у космос
На запуск дається 29-хвилинне стартове вікно.

Сьогодні, 13 січня 2022 року, відбудеться запуск українського супутника "СІЧ-2-30" у космос. Старт заплановано на 17:15 за київським часом з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. Про це повідомляє YouTube-канал американської компанії SpaceX, на якому можна подивитися трансляцію запуску.

Зауважимо, загалом місія Transporter 3 доставить в космос понад 100 апаратів. Очікується, що український супутник від'єднається від розгінного блоку через 01:23:02 після старту.

Додамо, що "СІЧ-2-30" призначений для дистанційного зондування Землі, тобто для фотографування поверхні. Роздільна здатність його камер дозволить розрізнити кожен будинок, захоплення становить 46,6 км, що важливо для точного складання карт. Маса супутника близько 200 кг.

Даними, які будуть надходити з супутника, зможуть скористатися вчені та розвідка.

Супутник має стати першим за останні 10 років вітчизняним апаратом дистанційного зондування Землі.

Спочатку він розроблявся під назвою «Січ-2-1», потім він був перейменований у «Січ-2-30», оскільки його планували запустити до 30-річчя незалежності України. Супутник є дещо покращеною версією Січ-2, який, своєю чергою, був дещо доробленою версією EgyptSat-1. 

8 грудня 2021 року супутник вирушив з аеропорту «Бориспіль» до США, в космічний центр імені Кеннеді для підготовки до запуску.

Спочатку запуск «Січ-2-30» на навколоземну орбіту було заплановано на 10 січня 2022 року, але потім перенесли на 13 січня.

Нагадаємо, раніше Україна та Єгипет підписали Меморандум про співпрацю в космічній сфері.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Український супутник «Січ-2-30»  вдало запустили з космодрому на мисі Канаверал у Флориді (відео) Український супутник «Січ-2-30» вдало запустили з космодрому на мисі Канаверал у Флориді (відео)
Супутник має став першим за останні 10 років вітчизняним апаратом дистанційного зондування Землі.
Український супутник Січ-2-30 отримав власну частоту та орбіту Український супутник Січ-2-30 отримав власну частоту та орбіту
Вже в грудні цього року супутник Січ-2-30 виведуть на орбіту. В цьому допоможе ракета америкоанської компанії Space X.
Український супутник "Січ" вилетів з аеропорту "Бориспіль" до США (фото) Український супутник "Січ" вилетів з аеропорту "Бориспіль" до США (фото)
«Січ-2-30» — запланований до запуску український супутник оптико-електронного спостереження Землі. Спочатку розроблявся під назвою «Січ-2-1», потім він був перейменований у «Січ-2-30».
Loading...
Load next