Уряд хоче ввести покарання за публічне заперечення війни з Росією

Уряд хоче ввести покарання за публічне заперечення війни з Росією
За публічне заперечення збройної агресії РФ проти України, тимчасової окупації РФ територій України та спроби легалізувати анексію частини території України політичні діячі матимуть сплатити штраф від 17 до 34 тис. грн.

Учора, 9 грудня, Кабінет міністрів запропонував ввести адміністративну відповідальність за публічне заперечення збройної агресії Росії проти України, а також заперечення чи спроби легалізувати тимчасову окупацію Росією частини нашої держави. Про це на своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко.

Очевидно, що такі закони мають бути в нашій країні. Та маю нагадати, що в червні я подав до Ради законопроєкт, де передбачається кримінальна відповідальність за образу України, ЗСУ та українського народу! - зазначив Гончаренко.

Фото: Олексій Гончаренко

Депутат наголосив, що ці законопроєкти мають бути в однаковому пріоритеті для парламенту. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Верховної Ради розповів про те, чому цей Закон важливо підтримати:

Всі наші та іноземні політики, які розповідають про нібито громадянську війну в Україні, про "неукраїнський" Крим, мають нести за це відповідальність. І це точно не про свободу слова, а про сприяння агресору. На жаль, навіть на восьмому році війни є політики, які цього не розуміють.

Тому будемо пропонувати зміни в Адміністративний кодекс щодо відповідальності за публічне заперечення агресії РФ проти України, за спроби легітимізувати окупацію наших територій. Закон стосуватиметься саме політичних діячів. Впевнений, що Верховна Рада підтримає таку ініціативу, - наголосив Шмигаль.

Відтак, за публічне заперечення збройної агресії РФ проти України, тимчасової окупації РФ територій України та спроби легалізувати та легітимізувати анексію частини території України політичні діячі матимуть сплатити штраф від 17 до 34 тис. грн, а якщо повторно протягом року — від 34 до 51 тис. грн.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти намагаються втекти з місця бойових дій до Криму через Арабатську стрілку Окупанти намагаються втекти з місця бойових дій до Криму через Арабатську стрілку
Цей маршрут вважається безпечним та добре «відпрацьованим».
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Loading...
Load next