Святкові шахраї: як не cтати жертвою аферистів під час пошуку місця для Нового року (відео)

Святкові шахраї: як не cтати жертвою аферистів під час пошуку місця для Нового року (відео)
Потерпілих від рук шахраїв, які крадуть фото чужих садиб, вигадують неіснуючі адреси, а після отримання завдатку зникають, щороку дедалі більшає.

Шахраї активізуються. Напередодні свят люди шукають будиночки чи квартири, щоб зустріти новий рік. Проте, замовляючи житло для святкування, часто все може піти не за планом. Заплатили завдаток за неіснуючий будинок або ж псевдовласники зникли із авансом – такі новорічні подарунки досить поширені серед шахраїв.  

Вже на місці, де мав би бути будинок, туристи розуміють, що їх ошукали. Так трапилося і з Олексієм, який торік підшукав гарний для себе варіант на досить популярному онлайн-сервісі оголошень.  

Оголошення з відгуками було, навіть з фотографіями. У нас нікого не було з місцевих в Славську: ми такі подивились – ну наче схоже місце. Списались, все було добре, все підійшло. Там навіть мінімальний торг був — нам там трохи скинули ціну, — розповідає львів’янин Олексій Каленіченко. 

Однак не так сталося, як гадалося. 

Ми й не дзвонили більше. Вирішили, маючи адресу, їхати одразу туди. Уже, як ми підіймалися по тій вулиці, нам водій місцевий сказав, що у нього тут товариш живе він не пригадує, щоб там якісь будинки були на цій вулиці, — каже Олексій Каленіченко.

Щоб не втрапити до шахрайської пастки, рієлтори радять відпочивальникам шукати котеджі лише на спеціалізованих туристичних сайтах.  

Потрібно звертати увагу на те, скільки часу рекламується і як довго той об’єкт є в рекламі. Бажано подивитися історію особи, котра рекламує. Є дуже багато можливостей для того, щоб перевірити справжність підприємця. Щоб ще більше себе застерегти, ви маєте повне право попросити в підприємця надіслати вам його документи, котрі підтверджують підприємницьку діяльність саме в цій сфері, — пояснює Ірина Яремко, рієлторка. 

А якщо ж все ви опинилися в руках аферистів, потрібно зберегти якомога більше інформації, скриншотів та даних. Вчасно звернувшись в поліцію, кошти повною чи частковою мірою зможуть повернути.  

Збирайте максимальну кількість інформації: робіть скриншоти, беріть виписки з банку, звертайтеся за правовою допомогою, звертайтеся до слідчих органів з заявою про вчинення злочину. Якщо ви це зробите максимально швидко — є велика надія на те, що все-таки злочин буде розкритий», - запевняє Юрій Панчук, юрист. 

Тож, аби провести свята у котеджі, а не просто неба, потрібно заздалегідь готуватися до відпочинку та не покладати марних надій на спокусливі ціни. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування
Слоган цьогорічного Дня Незалежності є - "Ти у мене єдина", який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.
Loading...
Load next