Обираємо ялинку: купити штучну, живу чи у горщику? Які характеристики та ціни?

Обираємо ялинку: купити штучну, живу чи у горщику? Які характеристики та ціни?
Щороку напередодні Нового Року чи не кожен українець думає про головну прикрасу цього свята – ялинку. Про те, яку красуню безпечніше обрати та цінові категорії далі.

Атмосфера мандаринового настрою, сніжних прогулянок та сімейних посиденьок біля яскравої ялинки вже вирує у кожній сім'ї.

Люди почали ретельніше обирати ялинки для свого дому: хтось давно купив штучну і радіє, хтось щороку купує ароматну нову сосну чи ялинку, а хтось купує образу деревце, що після свят пересадить у землю неподалік будинку. Кому і чому краще будемо дізнаватись далі.

Штучні ялинки

Штучні ялинки є вогненебезпечними – вони можуть спалахнути від найменшого вогника, - наголошують експерти.

Важливо ретельно ставитися до вибору новорічного деревця та його прикрас. Вони різні за розмірами, відтінком кольору голок, але є у них мінус - матеріал.

З чого робиться штучна ялинка?

Основний матеріал для імітації природної ялинки - полівінілхлорид (ПВХ). Ця речовина несе певну небезпеку для здоров'я, оскільки в теплі виділяє в повітря вкрай шкідливі леткі речовини, що подразнюють  органи дихання та зору. У тих людей, хто схильний до алергії, з'являються серйозні проблеми.

Монофіламентна нитка - це досить жорсткий і якісний матеріал, який надає дереву пухнастість. В основному даний матеріал використовується для виготовлення штучних сосен.

Поліпропілен вважається найкращим матеріалом для створення штучних ялинок. Поліпропілен максимально точно імітує живе дерево, а при правильному використанні прослужить такий виріб десятки років.

Фото: з відкритих джерел

Всі якісні штучні ялини, що мають сертифікат якості, обробляються спеціальною речовиною, яка перешкоджає загорянню виробу. Таким чином, ялину можна наряджати без будь-яких побоювань, що вона може спалахнути. Під час вибору штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, які мають протипожежне просочення (ця інформація вказується на пакуванні). 

Проте варто не забувати, що ялинку з увімкненими вогниками не можна залишати без нагляду.

Живі ялинки

Не варто купувати ялинки на стихійному ринку, не  забувайте питати документи у продавця і звертайте увагу на чіп чи штрихкод. Таким чином ви можете знизити попит на незаконно вирубані деревця.

Зараз ялинки продають лісові господарства. Тобто нині у вас є можливість купити ялинку, яка була вирощена спеціально, з метою подарувати вам відчуття свята.

Фото: з відкритих джерел

У США департаменти рибальства і природокористування просять американців не знищувати різдвяні ялинки, що засохли, а збирають їх і кидають в озера. В Україні, коли завершуються свята, відкривають пункти збору живих ялинок. Часом зоопарки просять привозити ялинки до них, для власних потреб.

Ялинка у горщику

Якщо ви хочете спробувати свої сили і придбати ялинку у горщику, то ознайомтесь з порадами догляду за такою ялинкою у продавця чи в інтернеті.

Фото: з відкритих джерел

Для постійного кімнатного вирощування підійде кімнатна ялинка ауракарія. При купівлі зверніть увагу на вологість ґрунту, він не повинен бути надто сухим і не дуже вологим, гілочки не повинні ламатися, а голки осипатися.

Поради для ялинки у горщику

  • найкращим місцем для ялинки буде, прохолодна кімната, трохи далі від опалювальних пристроїв, але ближче до вікна;
  •  непотрібне дуже яскраве світло, вона буде добре себе почувати у на пів тінистих прохолодних місцях, особливо її треба захищати від прямих сонячних променів;
  • з весни до осені поливають ялинку досить часто, щоб земляна грудка була злегка вологою постійно. Взимку, якщо температура повітря нижча +6°С, або наближається до 0°С то полив зменшують(1 раз на 30 днів);
  • якщо ялинка стоїть у теплому приміщені то потрібно її обприскувати 2 рази на день.

Ціна на ялинки у Львові

Живі ялинки коштують в середньому:

  • 30 см – 50 грн;
  • 150 см – 100 грн;
  • 220 см – 850 грн.

Штучні ялинки:

  • 30 см – 100 грн;
  • 150 см – 1000 грн;
  • 220 см – 1600 грн.

Ялинки у горщиках:

  • 30 см – 300 грн;
  • 150 см – 1250 грн;
  • 220 см – 2 400 грн.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Найпопулярніші паролів в Україні та світі: рейтинг Найпопулярніші паролів в Україні та світі: рейтинг
Компанія NordPass, яка займається питаннями безпеки в інтернеті, опублікувала звіт про найпопулярніші паролі, якими користувачі захищають свої облікові записи.
Прибуткове ЗНО Прибуткове ЗНО
Премії за найвищі бали ЗНО отримають вже цьогорічні випускники.
"Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні "Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні
Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців.
Loading...
Load next