Школярі України отримали шість нагород на міжнародній науковій олімпіаді в Об'єднаних Арабських Еміратах

Школярі України отримали шість нагород на міжнародній науковій олімпіаді в Об'єднаних Арабських Еміратах
У Дубаї завершилася вісімнадцята Міжнародна наукова олімпіада IJSO 2021.

Команду України від Малої академії наук представляли школярі, які вибороли дві срібні і чотири бронзові нагороди. Повідомляє МОН.

Фото: МОН

У процесі змагань учасники з 60 країн продемонстрували знання з хімії, біології та фізики. Попри конкуренцію та високі вимоги журі, всі українські учасники отримали нагороди.

Фото: МОН

За рішенням міжнародного організаційного комітету, право проведення IJSO 2022 надано Україні, а організацію покладено на Національний центр "Мала академія наук України".

Під час урочистої церемонії закриття відбулася передача прапору IJSO Україні. Участь у передачі прапора взяв Президент Малої академії наук Станіслав Довгий, який запевнив, що Україна докладе всіх зусиль, щоб дев’ятнадцята Міжнародна наукова олімпіада IJSO 2022 пройшла успішно.

Переможці української команди:

  • Палант Едуард – Срібло. 10 клас, Комунальний заклад «Харківський фізико-математичний ліцей №27»;
  • Богдан Марина – Срібло. 10 клас, Херсонський фізико-технічний ліцей;
  • Фургала Максим – Бронза. 10 клас, Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка;
  • Квіт Данило – Бронза. 10 клас, Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка;
  • Панасенко Олександр – Бронза. 10 клас, Комунальний заклад «Мелітопольський ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради;
  • Нескоромна Діана – Бронза. 10 клас, Комунальний заклад «Харківський фізико-математичний ліцей №27».

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зміняться правила вступу у виші: до чого готуватися абітурієнтам у 2022 році Зміняться правила вступу у виші: до чого готуватися абітурієнтам у 2022 році
Нещодавно Міністерство освіти і науки України затвердило Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році — документ, який визначає основні процедури. У ньому містяться певні нововведення, що впливатимуть на підготовку до вступної кампанії. Однак цей документ ще не зареєстрований у Міністерстві юстиції України, тож є ймовірність внесення до нього певних змін.
В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка” В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка”
Перестали видавати одеський дитячий журнал "Пчелка". Причиною цьому слугувало звернення до мовного омбудсмена Тараса Кременя.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next