"Антонов" презентував перший військово-транспортний літак нового покоління (відео)

"Антонов" презентував перший військово-транспортний літак нового покоління (відео)
Державне підприємство "Антонов", що входить до складу "Укрборонпрому", презентувало літак Ан-178-100Р перед початком льотних випробувань.

 28 грудня державне підприємство "Антонов" представило військово-транспортний літак нового покоління Ан-178-100Р №001, призначений для проведення льотних сертифікаційних випробувань. Він може бути використаний для перевезення особового складу, доставки озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також транспортування вантажів. Повідомляє OBOZREVATEL.

Технічні характеристики

На підприємстві зазначили, що транспортний засіб оснащено сотнями електронних обчислювачів, що дозволяють інтегрувати всі системи та датчики літака, автоматизувати контроль їх працездатності та оптимізувати керування.

У проєкті Ан-178-100Р взяло участь понад 30 українських підприємств, які виготовили 177 видів комплектовання для цього літака. Зокрема, вперше в Україні ДП "АНТОНОВ", НТК "Екран", ПрАТ "ФЕД", ДП "ХАКБ" розробили та запровадили сучасні систему електронного керування літаком та систему керування механізацією крила, ДП "ВО "Південний машинобудівний завод" налагодило випуск основних стійок шасі.

Під час конструювання літака було задіяно іноземних постачальників із країн Європи, США, Канади. Великий обсяг робіт стосувався забезпечення якісно нового рівня всіх систем літака, зокрема, гідравлічної системи, систем керування літаком, кондиціювання повітря та ін. електропостачання.

Державне замовлення

ДП "Антонов" отримало державне замовлення на будівництво трьох літаків за підтримки президента України Володимира Зеленсько наприкінці грудня 2020 року. Їх конструювання для потреб ЗСУ здійснюється згідно з наміченими планами.

Наразі повністю завершено побудову планера першого з трьох замовлених літаків. З випередженням термінів складено фюзеляж, крило, хвости, оперення другого Ан-178-100Р, розпочато складання планера цієї машини.

Літак Ан-178-100Р призначено для:

  • перевезення людей;
  • перевезення спецзасобів, техніки та інших матеріальних засобів;
  • спеціальної техніки та парашутистів;
  • медичної евакуації поранетних та постраждалих.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні випробували ударний турецький безпілотник Bayraktar TB2 (відео) В Україні випробували ударний турецький безпілотник Bayraktar TB2 (відео)
Безпілотник може вражати надводні і наземні цілі. Під час випробувань перевіряли роботу корисного навантаження та станцій управління.
Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео) Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео)
Під час параду з нагоди святкування 30-річчя Дня Незалежності України над головною вулицею столиці Хрещатиком, пролетить транспортний літак "Мрія" — найбільший вантажний літак у світі.
"Набираємо висоту": Україна отримала перший турецький безпілотник "Набираємо висоту": Україна отримала перший турецький безпілотник
Відтепер українські моряки посилять спостереження та прикриття узбережжя та акваторій Чорного і Азовського морів з допомогою безпілотника.
Loading...
Load next