"Емілі в Парижі": Netflix відповів на лист Ткаченка про карикатурне зображення українки

"Емілі в Парижі": Netflix відповів на лист Ткаченка про карикатурне зображення українки
Відповідь була лаконічною: подякували за звернення та вибачилися.

Міністр культури України Олександр Ткаченко надіслав до Netflix офіційного листа, в якому висловив зауваження стосовно карикатурного висвітлення українців через образ Петри в серіалі "Емілі в Парижі". Відповідь від стрімінгового сервісу уже надійшла. Про це повідомляє dev.ua.

В "Емілі в Парижі" маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку — ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, бояться депортації?, — обурився раніше міністр.

Сьогодні він повідомив, що на його лист вже надійшла відповідь.

Відповідь Netflix на мій лист щодо образу українки в серіалі "Емілі в Парижі" достатньо дипломатична. Подякували за зворотний зв’язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовились, що у 2022 році будемо більш в тісному контакті, аби упередити подібні випадки, — сказав чиновник.

Ткаченко вважає, що хоч таке некоректне зображення українки в серіалі є художнім образом, ми всі маємо абсолютне право обуритись на це.

Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності у майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців, — каже міністр.

На його думку, ця ситуація підіймає важливе питання — іміджу України за кордоном. 

Нагадаємо, 22 грудня на стримінговому сервісі Netflix вийшов другий сезон серіалу "Емілі в Парижі", у якому з'явився новий персонаж — українка Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. Головна героїня серіалу Емілі знайомиться з нею на курсах французької мови, дівчата вирушають на прогулянку. За сюжетом Петра шокує Емілі своїм невіглаством.

Пізніше стало відомо, що міністр Ткаченко направить текст до Netflix через Петру в серіалі "Емілі в Парижі".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Карикатурний образ українки": міністр Ткаченко направить текст до Netflix через Петру в серіалі "Емілі в Парижі" "Карикатурний образ українки": міністр Ткаченко направить текст до Netflix через Петру в серіалі "Емілі в Парижі"
Ткаченко назвав неприйнятним карикатурний образ українки у серіалі.
У Мінкульті не мають сумнівів, що Євробачення має відбутися в Україні У Мінкульті не мають сумнівів, що Євробачення має відбутися в Україні
Сьогодні переговори з Європейською мовною спілкою.
Loading...
Load next