В Україні збирають підписи на підтримку затриманого в Італії режисера Лавренчука

В Україні збирають підписи на підтримку затриманого в Італії режисера Лавренчука
17 грудня в Італії затримали українського театрального режисера, номінанта Шевченківської премії, колишнього головного режисера Одеського театру опери та балету Євгена Лавренчука.

В Україні почали збирати підписи на підтримку режисера Євгена Лавренчука, якого було затримано наприкінці 2021 року в Італії за запитом Російської Федерації. Повідомляє УНН.

Підписи збирають за підтримки "Коаліції дієвців культури" – проголошеної у Львові ініціативи із захисту культурного розвитку в Україні.

Коаліція діячів культури висловлює свою підтримку українському режисеру Євгену Лавренчуку: Російська Федерація вимагає видати їй українського громадянина за звинуваченням у фінансових порушеннях, які він нібито скоїв на її території. Євген був затриманий у Неаполі 17 грудня 2021 року.

Ми вважаємо неприпустимою можливу екстрадицію Євгена до Російської Федерації і вимагаємо відправити нашого громадянина в Україну для з’ясування всіх обставин справи, - йдеться у тексті листа.

Лист підписали вже понад сотні людей.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука
Митця незаконно затримали в Неаполі в грудні 2021 року за запитом Росії про екстрадицію.
Netflix придбав фільм "Носоріг" Олега Сенцова: початок онлайн прокату планується весною Netflix придбав фільм "Носоріг" Олега Сенцова: початок онлайн прокату планується весною
Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»).
Українського режисера затримали в Італії через позов Росії: що про це відомо Українського режисера затримали в Італії через позов Росії: що про це відомо
Росія вимагає екстрадиції Євгена Лавренчука через нібито скоєне 8 років тому в РФ кримінальне порушення.
Loading...
Load next