Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука

Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука
Митця незаконно затримали в Неаполі в грудні 2021 року за запитом Росії про екстрадицію.

Громадянина України Євгена Лавренчука незаконно, затриманого у Неаполі в грудні 2021 року за запитом путінської Росії про його екстрадицію, звільнено. Про це повідомила Людмила Денісова у Telegram.

Суд Неаполя виніс остаточне рішення щодо звільнення Євгена, визнавши звинувачення проти нього за сторони РФ сфабрикованими, а мотиви переслідування – політичними.

Рішення стало результатом ініційованого Людмилою звернення Національної поліції України до Інтерполу щодо зловживання Росією відомостями в інформаційній системі Інтерпол. За результатами цього звернення відомості щодо громадянина України Євгена Лавренчука, які оброблялися в обліках Інтерполу за запитом Національного центрального бюро Інтерполу в Російській Федерації були видалені через їх невідповідність положенням статті 3 Статуту Інтерполу, згідно з якою суворо заборонено здійснювати будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного або расового характеру. У свою чергу суд Неаполя поставив крапку у цьому процесі та звільнив Євгена Лавринчука.

Висловлюю вдячність Міністру юстиціі Італії Марті Катарі, голові Національної поліції України Ігорю Клименку, консульській службі України в Італіі, завдяки спільним зусиллям політв’язня Кремля Євгена Лавринчука вдалось врятувати, - написала Денісова.

Нагадаємо, що українського режисера затримали в Італії через позов Росії: що про це відомо. Росія вимагає екстрадиції Євгена Лавренчука через нібито скоєне 8 років тому в РФ кримінальне порушення.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українського режисера затримали в Італії через позов Росії: що про це відомо Українського режисера затримали в Італії через позов Росії: що про це відомо
Росія вимагає екстрадиції Євгена Лавренчука через нібито скоєне 8 років тому в РФ кримінальне порушення.
Інтерпол визнав, що РФ переслідує Євгена Лавренчука за політичними мотивами Інтерпол визнав, що РФ переслідує Євгена Лавренчука за політичними мотивами
Проте на цій стадії все одно неможливо припинити розгляд справи про екстрадицію українського режисера Лавренчука, оскільки має бути ухвалено рішення суду Неаполя.
В Україні збирають підписи на підтримку затриманого в Італії режисера Лавренчука В Україні збирають підписи на підтримку затриманого в Італії режисера Лавренчука
17 грудня в Італії затримали українського театрального режисера, номінанта Шевченківської премії, колишнього головного режисера Одеського театру опери та балету Євгена Лавренчука.
Loading...
Load next