21 січня — Міжнародний День обіймів

21 січня — Міжнародний День обіймів
За традицією, цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей.

Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган).

За іншою версією, традиція виникла в 70-х роках XX століття, сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі.

Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без жодного інтимного натяку. Під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існують і "наукові" обґрунтування корисності обіймів:

  • доброзичливі дотики підвищують імунітет;
  •  стимулюють центральну нервову систему;
  • підвищують у крові рівень гемоглобіну;
  • підвищує рівень окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

 Молодь по всьому світу, і в Україні теж, 21 січня влаштовує флешмоби: часто в парках і на вулицях можна побачити хлопців з табличками в руках, на яких красується напис "Free Hugs". Таким чином учасники акції запрошують кожного охочого обійнятися та обмінятися позитивними емоціями.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Як не збожеволіти під час війни: поради (відео) Як не збожеволіти під час війни: поради (відео)
 Якщо охоплює паніка чи хвилювання, спеціалісти радять внормувати свій сон, виконувати дихальні вправи, виливати свої думки та почуття на папір тощо.
Перенесення Різдва на 25 грудня в Україні можливе впродовж 10 років - Епіфаній Перенесення Різдва на 25 грудня в Україні можливе впродовж 10 років - Епіфаній
Митрополит Київський і всієї України наголосив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, проте процес має відбутися поступово.
Не рахували 20 років: ООН рекомендує провести в Україні перепис населення Не рахували 20 років: ООН рекомендує провести в Україні перепис населення
Проведення перепису населення в Україні є надзвичайно важливим, оскільки це необхідно для надання соціально-економічних послуг і схвалення рішень.
Loading...
Load next