У пам’ять про "кіборгів": у львівському аеропорту відбувся виступ військового окрестру (відео)

 У пам’ять про "кіборгів": у львівському аеропорту відбувся виступ військового окрестру (відео)
У Міжнародному аеропорту «Львів», як і в інших міжнародних аеропортах країни відбувся виступ військового оркестру, присвячений вшануванню пам’яті оборонців Донецького летовища.

У пам’ять про «кіборгів»: у міжнародних аеропортах України військові оркестри одночасно виконали композиції, аби пригадати подвиг загиблих бійців, що захищали Донецьке летовище від російського агресора. У Львові ж лунали пісні у виконанні музикантів з Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Композиції обрали невипадково.

Це твори є національною спадщиною Українського народу. Мирослав Скорик так само є Героєм України і його досягнення багатозначні для країни так само як і оборона Донецького аеропорту, який був форпостом у боротьбі з російськими військами, — Віктор Цапура, диригент військового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Наступною виконали пісню Тараса Петриненка «Україна», яка теж символізує стійкість наших військовослужбовців під натиском ворога.

Ця музика дуже символічна для нас усіх. Таким чином ми вшановуємо пам’ять наших захисників. Так, це символічно, так ми показуємо в кожному аеропорту музикант викладається на повну.  Бо ті люди,  які воювали за аеропорт, вони теж викладалися по-своєму, — ділиться Василь Дума, штаб-сержант військового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Напередодні, наголошують військовослужбовці,  був виданий спільний наказ міністра оборони України і головнокомандувача ЗСУ, що 20-го січня офіційно вшановуватимуть полеглих «кіборгів».

7 років тому 20-го січня впав Донецький аеропорт. Фактично російські бойовики його підірвали, а 21-го числа, як нам відомо останні українські воїни його залишили. Кажуть, що бетон не витримав, але витримали люди. Власне, українські захисники, — згадує Антон Миронович, речник Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Й додають, що такі заходи мають на меті нагадати суспільству, що перед ними стоять захисники, які готові й надалі робити усе заради мирного майбутнього України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next