Міжнародний день обіймів: скільки обіймів необхідно людині на день? (відео)

Міжнародний день обіймів: скільки обіймів необхідно людині на день? (відео)
4 рази, аби вижити, 8 разів – для підтримки і 12 – для особистого розвитку. Обійми – це не лише приємний вияв сплеску емоцій чи почуттів, а й користь для здоров'я.

Не лише вияв сплеску почуттів, але й користь для здоров’я – обійми. Психологи їх називають базовою потребою будь-якої людини. Проте в полоні буденності львів’яни рідко замислюються, яку ж насправді користь несуть у собі доторки. Хоч зізнаються: обійматися таки полюбляють.

- Який у вас найтепліші спогади пов’язані з обіймами?

- Я був в зоопарку, мені було 7 років. Мене обіймала мавпочка. Це найтепліший спогад, я вам клянусь, - ділиться почуттями львів'янин.

4 рази, аби вижити, 8 разів – для підтримки і 12 – для особистого розвитку. Обійми – це не лише приємний вияв сплеску емоцій чи почуттів, а й користь для здоров'я, – запевняють психологи. Обійми заспокоюють, адже здатні знизити рівень стресу.  

Під час обіймів виробляється окситоцин — гормон, який відповідає за прив’язаність, дружність і звісно за любов. Обіймами можна навіть лікувати, — пояснює Тетяна Давидовська, сімейна психологиня.

Аби відчувати щастя та почувати себе у безпеці дорослій людині необхідно до 30 обіймів на день. А от дитині – більше, – переконує психологиня Тетяна Давидовська.

Та певні корективи внесла пандемія коронавірусу, яка суттєво обмежила міжлюдські комунікації. За словами вчених, обійми під час карантину можна замінити контактом з тваринами.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Жертва ракетного удару по Вінниці:  дитині-постраждалому нададуть допомогу в Німеччині (відео) Жертва ракетного удару по Вінниці: дитині-постраждалому нададуть допомогу в Німеччині (відео)
Львівські медики стабілізували стан 7-річного хлопчика, який внаслідок ракетного удару по Вінниці отримав численні травми та важкі опіки тіла. На подальше лікування його евакуювали до Німеччини.
Loading...
Load next