27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту
Схиляємо голови в пам’ять про безневинно закатованих жертв…

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначається щорічно — 27 січня.

Саме цього дня 1945 року солдати 1-го Українського фронту з лав Радянської Армії визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн дорослих, стали 1,5 млн дітей.

Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість, — йдеться в резолюції ГА ООН. 
 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
США повернуть Україні викрадені єврейські артефакти, які вивезли під час Голокосту США повернуть Україні викрадені єврейські артефакти, які вивезли під час Голокосту
Спершу єврейські артефакти збиралися виставити на торги в Нью-Йорку, але потім вирішили повернути країнам походження. 
В Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій В Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій
Сьогодні, 16 травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій, влаштованих тоталітарним сталінським режимом.
Друга світова війна: Україна відзначає день пам'яті та примирення (відео) Друга світова війна: Україна відзначає день пам'яті та примирення (відео)
Друга світова війна – найбільш кривава та жорстока подія в історії людства. У день пам’яті та примирення важливо не ділити народи на переможців та переможених, а згадувати про цю трагедію, у якій кожен зазнав втрат та болю.
Loading...
Load next