У Словаччині депутат облив водою прапор України та парламентаріїв (відео)

У Словаччині депутат облив водою прапор України та парламентаріїв (відео)
Інцидент стався вчора, 8 лютого під час засідання парламенту Словаччини.

У парламенті Словаччини під час засідання депутат від ультраправої партії Андрей Медвецьки облив водою український прапор. Посольство України у Братиславі засуджує інцидент та вимагає вибачення. Про це йдеться у заяві посольства у Twitter.

Сьогодні в Києві Іван Корчок (глава МЗС Словаччини - ред.) підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України! Маємо підтримку й в Національній раді Словаччини! Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби, Андрея Медвецьки не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень! — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інцидент стався вчора, 8 лютого під час засідання парламенту Словаччини, яке було присвячене оборонній угоді зі США.

Так, депутати від проросійських політсил SMER та "Народної партії Наша Словаччина" зривали засідання, блокували виступи представників влади та депутатів-опонентів.

Зокрема, Петер Крупа та Медвецький заблокували трибуну та розтягнули перед мікрофоном прапор Словаччини. Представники партії "Свобода та Солідарність" (SaS) Яна Циганікова та Мирослав Жіак розтягнули прапор України. Після цього Медвецький почав обливати водою український прапор та парламентаріїв. Спікер оголосив перерву у засіданні.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині п'яна дівчина розписала прапор України лайкою, їй загрожує ув'язнення.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу
Зеленський прокоментував чутки про ймовірний розпуск парламенту й заявив, що не бачить в цьому сенсу, оскільки нардепи працюють.
Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео) Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео)
Народна депутатка України від фракції "Слуга народу", Елла Рєпіна з`явилася у Верховній Раді з сумкою від французького дому моди Dior. Вартість такої моделі аксесуару становить $2,285 тисячі - 62 152 тисячі гривень.
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
Loading...
Load next