Петиція про скасування ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів зібрала необхідну кількість голосів (відео)

Петиція про скасування ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів зібрала необхідну кількість голосів (відео)
Батьки зареєстрували звернення до президента України з проханням скасувати Державну підсумкову атестацію для учнів 4, 9 та 11 класів. Натомість освітяни не в захваті від такої ідеї, адже ДПА допомагає перевірити рівень знань учнів

Скасувати ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів. Таке звернення з’явилося на сайті президента України. Автор петиції стверджує, що через «дистанційку» учням, як і раніше, складно готуватися до іспиту, тому просить скасувати атестацію. Учні, які мають цього року здавати ДПА, підтримують цю ідею. 

Не дуже б хотілось. Бо на дистанційному набагато важче підготуватись, а так ти до школи приходиш і вже в тебе немає вибору чи вчитись чи ні. Ти все одно будеш сидіти на уроках і це слухати, — каже Даниїл Морозкін, учень 9 класу. 

Мати Даниїла також вважає, що на період дистанційного навчання ДПА варто було б якщо не скасувати, то хоча б спростити.  

Враховуючи те, що минулого року скасували таки, то звичайно, що ті діти, які зараз навчаються, то їм трошки і образливо, тому, що до них будуть інші вимоги тоді виходить. Тим легше було перейти в старші класи, а цим тепер в таких же ж умовах вчитись дистанційно. Дистанційно дуже важко вчитись, організувати цей процес навчання надзвичайно складно, — бідкається Тетяна Морозкіна, мати учня 9 класу. 

Але позиція вчителів відрізняється від думки школярів та їхніх батьків.  

Звісно, вчителі за те, щоб ДПА було, тому що ДПА, по-перше, як лакмусовий папірець, показує знання учнів, особливо в 4 та 9 класі. Ну і так само готує учнів до тих складнощів і викликів, які їм дає ЗНО. Але з іншої сторони ми знаємо, що минулі 2 роки поспіль скасовували ДПА, відповідно учні вже трохи розслабилися і для них це буде стрес, — розповідає Аліна Бояр-Созонович, в.о. директора ліцею №6.     

В департаменті освіти Львівщини ініціативу скасування ДПА теж не підтримують. Посадовці переконують: атестація допомагає визначити рівень знань школярів.  

Ми виступаємо за те, щоби відповідно до дорожньої карти реформ за кілька років в 9 класі запровадили ДПА у формі ЗНО. Бо все-таки кращої форми об’єктивної ніхто не придумав,  попри  ту критику, яка лунає на незалежне оцінювання, — наголосив Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації. 

До слова, петицію зареєстрували 31 січня цього року, і вона вже зібрала 25000 необхідних голосів. 

Нагадаємо, Міністр освіти Сергій Шкарлет зазначив, що остаточне рішення щодо проведення ДПА цьогоріч ухвалять найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео) Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео)
З наступного року ЗНО з математики стане обов’язковим для вступу в університети на ще кілька спеціальностей.
Освіта під час війни: 706 шкіл на Львівщині навчаються очно, решта – у змішаному форматі Освіта під час війни: 706 шкіл на Львівщині навчаються очно, решта – у змішаному форматі
Майже 80% педагогів повернулися перед початком нового навчального року.
Loading...
Load next