Чи скасують ДПА для одинадцятикласників: відповідь Шкарлета

Чи скасують ДПА для одинадцятикласників: відповідь Шкарлета
Наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відповів на запитання батьків та освітян стосовно того, чи проводитимуть ДПА у 2022 році.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на телеграм-канал міністра освіти.

Спільно з Комітетом із питань освіти, науки та інновацій ми шукаємо рішення щодо проведення державної підсумкової атестації у 2021/2022 навчальному році. Відстежуємо, зокрема, показники захворюваності на COVID-19 у різних областях. 

Відповідно до Закону України "Про повну загальну середню освіту" учні мають пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів відповідно. 

Міністр зауважив, що законодавство не передбачає звільнення від проходження ДПА у 2022 році з одного чи декількох предметів. Окрім цього, Закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2022 році.

Але, враховуючи ситуацію з поширення коронавірусу та з метою мінімізації ризиків для здоров’я учасників освітнього процесу, попередні 2 роки Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від ДПА учнів 11 класів.

Шкарлет пояснив, що наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації. Рішення, на його переконання, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ. 

Міністр наголосив, що остаточне рішення щодо цього питання ухвалять найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
За яких умов в Україні почнеться очний навчальний процес: пояснення Шкарлета (відео) За яких умов в Україні почнеться очний навчальний процес: пояснення Шкарлета (відео)
В навчальних закладах повинні бути укриття від можливих бомбардувань.
Loading...
Load next