Російські терористи вбили вже 108 дітей, — Офіс генпрокурора

Російські терористи вбили вже 108 дітей, — Офіс генпрокурора

Унаслідок військової агресії рф на території України загинули 108 дітей, понад 120 поранені, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Збройні сили рф продовжують завдавати ракетних ударів по мирних жителях, зокрема й дітях, цинічно нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права. Станом на ранок 17 березня 2022 року загинули 108 дітей і понад 120 поранені, - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі.

За інформацією відомства, найбільше дітей постраждало в Київській області – 52, Харківській – 34, Донецькій – 25, Чернігівській – 24, Миколаївській – 20, Житомирській – 15, Сумській – 14 та Херсонській – 10 областях.

У повідомленні зазначається, що внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 411 навчальних закладів, 63 із них зруйновані повністю.

За інформацією Офісу генпрокурора, найбільше навчальних закладів пошкоджено в Донецькій області – 119, Харківській – 77, Миколаївській – 30, Сумській – 28, Київській – 35, Херсонській – 21 та м. Києві – 24.

За інформацією прокуратури, окупанти обстріляли понад 11 лікувальних закладів, три центри реабілітації, зокрема для дітей-інвалідів.

У повідомленні наголошується, що ці дані не є остаточними через відсутність можливості огляду місць події, де тривають активні бойові дії, та на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, як інформують в Офісі генпрокурора, 16 березня 2022 року окупанти скинули бомбу на Донецький обласний драматичний театр у Маріуполі, де знайшли притулок близько тисячі мирних жителів, переважно жінок і дітей.

Встановити точну кількість жертв не вдається, оскільки в Маріуполі тривають обстріли. Є інформація про перших постраждалих, серед яких є діти, - йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією Офісу генпрокурора, в Запорізькій області внаслідок мінування військовослужбовцями країни-агресора вибухнув автомобіль із мирними жителями, загинула 6-річна дитина.

Cвоєю чергою  бізнесмен Сергій Тарута повідомив, що бомбосховище театру в Маріуполі витримало. Завали почали розбирати, люди виходять живі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next