Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії

Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії
В Україні за рік майже на третину зросла кількість сексуальних злочинів, при цьому ж Україна потрапила у топ-3 лідерів-постачальників дитячої порнографії серед країн світу.

Україна перебуває у трійці лідерів постачальників дитячої порнографії у світі, при цьому ж  щотижня у нашій країні приблизно 5 тисяч пристроїв завантажують насильницький контент за участю дітей. Про це в День захисту дітей повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова на нараді керівників правоохоронних органів, повідомляє видання "УНІАН".

Статистика Ради Європи є жахливою: кожна п’ята дитина хоча б раз в житті пережила сексуальне насильство. Особливо турбує динаміка кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності, вчиненої щодо дітей в нашій державі, - заявила генпрокурорка.

Венедіктова також зазначила, що у 2021 році майже на чверть зросла кількість дітей, потерпілих від зґвалтувань. Найчастіше таке явище спостерігається у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізький, Львівській та Херсонській областях.

У більшості випадків сексуальне насильство вчиняється над дітьми особами з їх близького оточення, щонайменше 30% з них – родичі неповнолітніх, - додала Ірина Венедіктова.

Також за її словами стає відомо, що Україна потрапила у топ-3 лідерів-постачальників дитячої порнографії у світі. На думку Венедіктової така негативна ситуація потребує негайного втручання і створення єдиного реєстру осіб, які засуджені за вчинення статевих злочинів проти дітей, що має стати дієвим способом профілактики.

Нагадаємо, що в Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік. Так із початку року в Україні зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків, при цьому за увесь 2020 рік зареєстровано 123 підліткових самогубства.

Читайте також
Зникла дитина: що робити батькам та до кого звертатись у такому випадку (відео) Зникла дитина: що робити батькам та до кого звертатись у такому випадку (відео)
Домашній скандал, нерозуміння з боку дорослих, булінг чи дромоманія. Перелік причин, через що діти тікають з дому, можна продовжувати ще довго. Інколи без допомоги фахівців сім’я не може зрозуміти, чим спричинене зникнення малечі чи підлітків.
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
Зґвалтування та вбивство на Полтавщині: 15-річний хлопець визнав свою провину Зґвалтування та вбивство на Полтавщині: 15-річний хлопець визнав свою провину
Місцевого жителя, якого підозрюють у зґвалтуванні 16- річної дівчинки, взяли під варту. Під час обрання запобіжного заходу він повністю визнав свою вину у скоєному злочині.
Loading...
Load next