Зеленський повідомив скільки загиблих українських воїнів у війні з росією

Зеленський повідомив скільки загиблих українських воїнів у війні з росією

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні у війні з російською федерацією загинуло близько 2500-3000 українських військовослужбовців. Про це глава держави заявив в інтерв'ю CNN.

Для порівняння, кількість загиблих російських військовослужбовців сьогодні становить близько 19-20 тисяч людей, сказав український президент.

Глава держави додав, що близько 10 тисяч українських військовослужбовців зазнали поранень і “важко сказати, скільки з них виживе”.

Він зазначив, що кількість жертв серед цивільного населення оцінити складніше.

Дуже складно говорити про цивільне населення, тому що у південній частині нашої країни, де міста та села блоковані – Херсон, Бердянськ, далі на схід Маріуполь, та район на сході, де знаходиться Волноваха – ми просто не знаємо, скільки людей загинуло в цьому районі, який блоковано, – сказав Зеленський.

Своєю чергою українська поліція заявила вчора, що неподалік столиці Києва було знайдено тіла понад 900 мирних жителів, більшість із яких було застрелено.

Це разюче число з’явилося незабаром після того, як Міністерство оборони росії пообіцяло посилити ракетні удари по Києву у відповідь на ймовірні напади України на російську територію, зазначає AP. Попередження прозвучало у зв’язку з несподіваною втратою флагманського корабля Москви у Чорному морі, який, за словами високопоставленого представника оборонного відомства США, був збитий щонайменше однією українською ракетою.

Андрій Небітов, начальник поліції Київської області, сказав, що тіла було кинуто на вулицях або поховано у братських могилах. Він навів дані поліції, за якими 95 відсотків знайдених жертв померли від вогнепальних поранень.

Тому ми розуміємо, що під час (російської) окупації людей просто розстрілювали на вулицях, – сказав Небітов. Він додав, що кожен день під завалами та у братських могилах виявляються нові тіла.

Найбільше жертв було знайдено у Бучі, де налічується понад 350 тіл, – сказав Небітов.

Водночас українська прокуратура заявила, що розпочала розслідування за фактом загибелі 10 мирних жителів та поранення 35 людей внаслідок обстрілу російськими військами Харківської міськдуми. Згідно зі звітом, серед загиблих була 7-місячна дитина. Декілька будинків було пошкоджено або зруйновано, повідомили в прокуратурі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
Loading...
Load next