«Оскар-2022»: у США оголосили переможців кінопремії

«Оскар-2022»: у США оголосили переможців кінопремії
Під час церемонії "Оскар" хвилиною мовчання вшанували жертв війни в Україні.

У США відбулась церемоії вручення премії Американської кіноакадемії «Оскар-2022». Перелік переможців опубліковано на офіційному сайті кіноакадемії.

У номінації «Найкращий фільм» перемогла стрічка «CODA: У ритмі серця».

Приз як найкращий актор отримав Вілл Сміт за роль у фільмі «Король Річард».

Найкращою актрисою визнали Джессіку Честейн за роль у фільмі «Очі Таммі Фей».

Найкращим актором другого плану став Трой Коцур («Кода»), актрисою – Аріана ДеБос («Вестсайдська історія»).

Найкращим мультфільмом став «Енканто», режисером – Джейн Кемпіон («У руках пса»).

Найкращий фільм іноземною мовою – «Веди мою машину» (Японія).

Під час церемонії вручення нагород режисер Френсіс Форд Коппола підтримав Україну. Він прийшов на подію зі значком у вигляді українського прапору, а після промови на сцені притиснув руку до грудей і сказав:

Vivа Ukraine! — Живи Україно!

Нагадаємо, що "Покажіть ці обличчя російським жінкам", — Зеленська про вбивства дітей російськими окупантами.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Ця жорстока трагедія забрала радість мого життя", — помічниця режисера фільму "Іржа" подала в суд на Болдвіна "Ця жорстока трагедія забрала радість мого життя", — помічниця режисера фільму "Іржа" подала в суд на Болдвіна
У скарзі вона повідомила, що стояла всього в чотирьох футах від Болдвіна, коли вибухнув пістолет.
"Я не спустив гачок": Алек Болдвін заявив, що не стріляв в момент вбивства українки Галини Гатчінс "Я не спустив гачок": Алек Болдвін заявив, що не стріляв в момент вбивства українки Галини Гатчінс
22 жовтня американський кіноактор Алек Болдвін на знімальному майданчику випадково застрелив з пістолета операторку, українку Галину Гатчінс, і поранив режисера.
Вічний слід у світі хокею: Вейн Грецкі – канадець з українським корінням (відео) Вічний слід у світі хокею: Вейн Грецкі – канадець з українським корінням (відео)
За версією популярного щотижнево північноамериканського журналу про хокей – "The Hockey News" найкращим хокеїстом НХЛ усіх часів є канадець українського походження Вейн Дуглас Ґрецкі, або як його ще називали – Великий Вейн Грецкі, який отримав таке прізвисько за свої рекорди та нагороди. Також до когорти найкращих гравців входять: Террі Савчук, Джоні Буцик, Турк Брода, Майк Боссі, які теж мають українське коріння. Вони назавжди залишили свій слід у світі хокею.
Loading...
Load next