Папа Римський розглядає можливість приїхати до Києва

Папа Римський розглядає можливість приїхати до Києва

Папа Римський Франциск заявив, що розглядає можливість здійснити візит до України. Про це повідомляє Reuters.

Під час польоту з Риму на Мальту, Папа Франциск на запитання журналіста, чи розглядає він запрошення української політичної та релігійної влади відвідати Україну – відповів ствердно.
 

Так, це запрошення на столі, – сказав понтифік. 

Варто зазначити, що Папу Римського Франциска до України запросили президент Володимир Зеленський, мер Києва Віталій Кличко, глава УГКЦ Блаженніший Святослав та посол України у Ватикані Андрій Юраш. 

Своєю чергою команда Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) вирушила із Запоріжжя до Маріуполя в рамках відновлення спроби сприяти евакуації з обложеного міста. Група виїхала до Маріуполя у суботу вранці, повідомляє CNN, передає РБК-Україна.

У пресслужбі МКЧХ заявили, що не можуть надати більш детальної інформації про поточне місцезнаходження групи.

Нагадаємо, вчора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним
Дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі заявив, що Папа Франциск готовий стати посередником на зустрічі між президентом України Володимиром Зеленський та президентом РФ Володимиром Путіним.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next