Папа Франциск тричі просив путіна про евакуацію цивільних з Маріуполя, але отримав відмову

Папа Франциск тричі просив путіна про евакуацію цивільних з Маріуполя, але отримав відмову
Остання спроба була минулого тижня: Папа Франциск закликав евакуювати мирних мешканців з "Азовсталі".

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Папа Римський Франциск дипломатичними каналами тричі звертався до влади росії з проханням організувати гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Маріуполя. Тричі йому відмовили.

Про це повідомляє російське видання "Медуза" з посиланням на італійське видання Il Messaggero.

Як повідомляє італійська газета Il Messaggero, усі три рази Росія дала зрозуміти Ватикану, що не гарантує безпечного виходу цивільного населення.

 Вони не дали нам жодних гарантій, — сказав апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас, який збирався брати участь в операції.

Першу спробу Папа Римський здійснив наприкінці березня, після кількох контактів із Московським патріархатом (16 березня Франциск дзвонив патріарху РПЦ Кирилу). Передбачалося, що в операції візьмуть участь неназваний православний єпископ і Вісвальдас Кульбокас, але в останній момент усе зірвалося.

Друга спроба була в середині квітня, на Великдень, але й у цьому випадку, як стверджує газета, росія не змогла гарантувати безпеку. 

Втретє минулого тижня Папа Римський пропонував евакуювати цивільних з території комбінату «Азовсталь» у Маріуполі — і вивезти їх морем на судні Ватикану. За даними Il Messaggero, цю пропозицію розглядали протягом кількох днів, але у підсумку не схвалили.

Нагадаємо, командир морпіхів Волина заявив, що у бункерах "Азовсталі" більше ніж просто "гуманітарна катастрофа".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним
Дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі заявив, що Папа Франциск готовий стати посередником на зустрічі між президентом України Володимиром Зеленський та президентом РФ Володимиром Путіним.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next