Природа допомагає ЗСУ: експерт розказав про ситуацію у Чорнобилі

Природа допомагає ЗСУ: експерт розказав про ситуацію у Чорнобилі
Найрадіоактивніший центр Чорнобильської зони – біля станції ЧАЕС.

Російські військові, які перебували на ЧАЕС, отримали радіаційне опромінення. Разом з тим, українські бійці біля Чорнобиля в безпеці, бо зараз там розпочалися дощі, які зменшують пил з радіацією. Про це заявив член Громадської ради Держагентства з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко в етері 24 каналу.

За словами експерта, більшість радіації, ймовірно, окупанти вивезли на територію Білорусі.

З огляду на погоду останній часом, як тільки наші війська підійшли до Чорнобильської зони, навіть пішли дощі. А вони прибивають пил, тож нашим хлопцям навіть природа допомагає не отримати якихось радіаційних уражень, – наголосив Ємельяненко.

Він заспокоїв, що далеко ця радіація з пилом не розповсюджується. Найрадіоактивніший центр Чорнобильської зони – біля станції ЧАЕС.

Я припускаю, що вся радіація залишилася на території 30-кілометрової зони. Тому хвилюватися не варто. Ми не реєструємо жодних підвищень показників у Київській області та інших містах, – заявив експерт.

Нагадаємо, що над Чорнобильською АЕС підняли український прапор (фото).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
"Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото) "Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото)
Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб.
Loading...
Load next