"Більшість скотиняк знищено, інші розбіглися" – командир ГУР про звільнення Дмитрівки та Капітанівки (відео)

"Більшість скотиняк знищено, інші розбіглися" – командир ГУР про звільнення Дмитрівки та Капітанівки (відео)
Повертатися у ці населені пункти на Київщині поки рано.

31 березня спецпідрозділам Головного управління розвідки було поставлено задачу, разом з іншими підрозділами ЗСУ, взяти участь в операції зі звільнення населених пунктів Дмитрівка і Капітанівка (Київська область).

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на ГУР.

Операцію розпочали о 17.00. За словами командира групи спецпідрозділу ГУР МО, позивний «Титан», головна складність завдання полягала в тому, що в селах залишалась частина цивільного населення. Треба було подбати про те, щоб ніхто з них не постраждав під час бою.

Наступ почався з боку села Петрушки й росіяни вимушені були відійти за межі Дмитрівки в бік села Забуччя:

Ми перейшли Житомирську трасу. Було здійснено пару пострілів з танків в наш бік. Коли ми зайшли в Дмитрівку, ми зробили так, щоб вони вийшли з села. Тобто, в активну фазу бою ми з ними не вступали. Коли вже вони були на виході з Дмитрівки, там вже була активна фаза бою, - розповів "Титан".

З боку окупантів була 21 одиниця важкої техніки, БМП і танки. З нашого боку зайшло 8 танків, піхота ЗСУ та група спецпризначенців ГУР, згадує «Титан»:

У них втрати – 9 одиниць важкої техніки, БМП і танки, і до 50 осіб піхоти… Вони всі відступили. Але основна маса була знищена.

«Титан» окремо звернувся до жителів звільнених сіл із застереженням щодо дочасного повернення у залишені домівки:

Там зараз небезпечно перебувати. Зараз працюють фахівці по розмінуванню, - наголосив командир спецпідрозділу ГУР.

Нагадаємо, Глава НАТО попереджає, що напади в Україні триватимуть: "це не справжнє виведення російських військ".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російська делегація після переговорів заявила про скорочення військової активності на Київському та Чернігівському напрямках Російська делегація після переговорів заявила про скорочення військової активності на Київському та Чернігівському напрямках
Також росіяни не виключають можливості зустрічі президентів обох країн
Закатована Київщина — не маршрут для політичного туризму, а місце злочину, — Венедіктова Закатована Київщина — не маршрут для політичного туризму, а місце злочину, — Венедіктова
Для проведення першочергових слідчих дій на території тільки Бучанського району зараз залучено понад 50 співробітників Нацполіції та прокурорів.
Спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку міста Буча (відео) Спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку міста Буча (відео)
Крім того, поліція посилює патрулювання в усіх звільнених містах Київщини.
Loading...
Load next