Обстріли, війна і порятунок: історія однієї собаки (фото)

Обстріли, війна і порятунок: історія однієї собаки (фото)

Мені б хотілось говорити з вами не тільки про війну.

Але все, про що я зараз можу говорити, так чи інакше з нею пов‘язано! - Сергій Притула про собаку, що залишилась під обстрілами.

Тваринку знайшли 29 березня бійці 72-ої бригади в Ірпені. Вона була в замкненій хаті. Хата побита від обстрілів. На столі лежали її документи. Це різеншнауцер, 6 років, звуть за документами Баварія.

Фото: Facebook Сергій Притула

Собаку зняли журналісти Reuters і Deutsche Welle, відео розійшлися соцмережами. Фото собаки українського фотокора Гліба Гаранича почали перепощувати у твіттері і Фейсбуці. Дісталося навіть США.

Хлопці привезли собаку на наш волонтерсткий штаб. Вона переночувала. Далі волонтерка бекофісу нашого волонтерського штабу Оля Веретільник вирішила взяти додому Баварію. На третій день Олі подзвонила власниця собаки Тетяна, бо побачила фото собаки в соцмережах. Вона з сім’єю зараз в Рівненській області. Там велика родина, четверо дітей, - пише Притула.

Виявилося, собаку насправді називають Зара.

Фото: Facebook Сергій Притула

Її евакуювати просто не встигли, бо тікали від обстрілів всімох в одній машині з Ірпеня. Зара просто не помістилася. Родина попросила подбати про собаку сусідського охоронця. Але його побили тварі, які хотіли забратися у хату. Чоловік тепер у лікарні, і за собакою ніхто не доглядав. Вона сама, замкнена у хаті провела пару тижнів, їла те, що могла знайти. Добре, що за пару днів до війни купили 6 кг корму і він стояв у відкритому місці.

Тепер Оля передала Баварію волонтерами, які якраз завезли до Києва гуманітарку і поверталися до Рівного. Собака поїхала до своєї родини. І от надвечір кинули фото возз’єднання.

Господарі Зари подякували нам, що перетримали в себе і віддали собаку. Заїдуть до штабу за собачими (мені більше подобається слово «собачачими») документами, які ми забули передати їм.

Нагадаємо, що сервіси ПриватБанку будуть недоступні: причини і терміни. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото) "Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото)
Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб.
У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото) У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото)
Німеччина серед країн заходу чи не найбільше виступає проти підтримки України зброєю.
Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото) Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото)
У сім'ї одного з київських захисників – поповнення. В українського поліцейського народився син, але забирати рідних з пологового довелося в умовах війни.
Loading...
Load next